• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.01.2022

16:31

ONI NE PITAJU DA LI JE TEŠKO! Vojska Srbije angažovana na raščišćavanju snežnih nanosa sa puteva!

mod.gov.rs

Društvo

ONI NE PITAJU DA LI JE TEŠKO! Vojska Srbije angažovana na raščišćavanju snežnih nanosa sa puteva!

Podeli vest

Nakon obilnih snežnih padavina koje su zahvatile velike delove naše zemlje, pripadnici Vojske Srbije angažovani su ovih dana, uz redovne zadatke, i na raščišćavanju snežnih nanosa sa puteva u sektorima odgovornosti svojih jedinica.

 

Ministar odbrane Nebojša Stefanović istakao je da je Vojska Srbije uvek tu da pruži pomoć našem narodu gde god i kada god je to potrebno, bez obzira na vremenske uslove, pristupačnost terena ili težinu situacije.
 
- Oni nikada ne pitaju koliko je težak zadatak, samo gde treba da se zapute i pomognu. Uvek su tu za naš narod i za našu Srbiju. Želim da im se i danas zahvalim na njihovoj posvećenosti i radu - rekao je ministar Stefanović.    

Pripadnici Vojske prioritetno su angažovani na održavanju prohodnosti saobraćajnica u Kopnenoj zoni bezbednosti i prilaza do vojnih objekata na teško pristupačnim planinskim terenima, gde na pojedinim mestima visina snežnog pokrivača prelazi i jedan metar.
 
Time se ujedno stvaraju uslovi za nesmetano i bezbedno snabdevanje i manevar jedinica Vojske Srbije, ali se i meštanima planinskih sela, kojima su ovi putevi jedina veza sa ostatkom sveta, omogućava pristup sistemu zdravstvene zaštite i snabdevanje osnovnim životnim namirnicama.
 
Radove izvode pripadnici inžinjerijskih jedinica putne specijalnosti, koji svakodnevnim angažovanjem na raščišćavanju putnih komunikacija uz upotrebu inžinjerijskih sredstava unapređuju i svoju osposobljenost za realizaciju namenskih zadataka.
 
Održavanje prohodnosti putnih komunikacija omogućeno je pravovremenim razmeštajem i planskom upotrebom inžinjerijskih jedinica Vojske Srbije, koje i ovoga puta pokazuju da su spremne i sposobne da pruže podršku angažovanim snagama i pomoć građanima kada god je to potrebno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija