• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: slobodna dalmacija

15.01.2022

19:44

PUTANJA KOJOM JE MATEJ IŠAO KOBNE NOĆI KRIJE MNOGO VIŠE NEGO ŠTO SE MISLILO? Otkrivena neverovatna podudarnost, evo o čemu je reč

MUP Srbije

Društvo

PUTANJA KOJOM JE MATEJ IŠAO KOBNE NOĆI KRIJE MNOGO VIŠE NEGO ŠTO SE MISLILO? Otkrivena neverovatna podudarnost, evo o čemu je reč

Podeli vest

MUP Srbije objavio je detaljnu rekontrukciju kretanja nestalog Mateja Periša, napravljenu na osnovu nadzornih kamera i signala njegovog telefona. Na snimcima koji su podeljeni u javnosti, vidi se kuda se kretao 31. decembra, kada mu se izgubio svaki trag.

Ako se malo bolje pogleda njegova ruta kretanja, uočiće se jedna neobična podudarnost - trasa je skoro ista kao ona koju Gugl mape prvu predlažu nakon unosa kluba Magacin, bivši Gotik, kao polazne tačke, i restorana Savanova, kao odabranog odredišta, piše "Slobodna Dalmacija".

Njegova i navigacijska ruta ne preklapaju se tek u jednom kraćem delu, nakon čega se Matej ponovo vraća na zadati put. U slučaju da je nameravao nekuda da stigne, pretpostavlja se da bi koristio baš Gugl navigaciju, budući da je bio u nepoznatom gradu.

Ako je bilo tako, trasu do željene lokacije je potražio sam, ali isto tako postoji mogućnost i da mu je neko poslao preko društvenih mreža. 

Matejev otac Nenad Periš primetio je i više puta napomenuo kako mu se čini da njegov sin na snimcima trči prema određenom cilju.

Foto: printscreen

Matejev otac Nenad je odmah došao u Beograd

- Nije trčao, kako vidim, a da ne zna gde trči – poručio je otac mladića.

Ako se pogleda put koji je Matej prešao iz vazduha i usporedi s upustvima navigacije, čini se da njegova trasa kontinuirano “teče” ka finalnom odredištu. Pritom neke njegove reakcije, kao što su zaustavljanje taksija i jedno odlučno skretanje, odaju nastojanje da se vrati na ispravnu putanju.

Stigavši do restorana Savanova, koji nije radio, usporio je hod i, svestan prostora oko sebe, preskočio ogradu koja mu se našla na putu i nastavio kretanje oko zgrade Savanova, tražeći izlaz na Promenadu. 

Foto: printscreen google map

Gugl mapa koja je skoro ista kao ona kojom se Matej te noći kretao


Tamo se spustio niz stepenice prema Savi, ali se snimak sa nadzorne kamere tu završava.
Kako je navedeno u izveštaju MUP, nakon što je Matej snimljen na stepenicama kod restorana, da je bilo indikativno kretanje objekta u reci Savi, koje se poklapa sa kretanjem signala njegovog telefona.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija