• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS/Informer.rs

23.01.2022

19:21

SIBIRSKA ZIMA DOLAZI! RHMZ izdao hitno saopštenje!

Tanjug/Dragan Kujundžić

Društvo

SIBIRSKA ZIMA DOLAZI! RHMZ izdao hitno saopštenje!

Podeli vest

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je građane Srbije da se sutra i u utorak u većem delu Srbije očekuju izuzetno niske temperature

U većem delu zemlje, sutra i u utorak, očekuju se ledeni dani, sa jutarnjom temperaturom i do minus 15 stepeni u pojedinim krajevima.

Ujutro se očekuje umeren i jak mraz od minus 12 do minus 7 stepeni, ponegde i oko minus 15 stepeni, dok će dnevna temperatura u većini mesta biti od minus 4 do minus 1 stepen, osim u Timočkoj Krajini gde će biti toplije, oko jedan stepen u plusu.

U Beogradu se sutra očekuje vedro jutro i hladno sa umerenim, mestimično i jakim mrazem. Tokom dana preovladivaće sunčano.

Duvaće slab i umeren vetar severni, krajem dana u skretanju na zapadni i severozapadni.

Najniža temperatura oko -7 , na širem području grada oko -11, najviša dnevna oko -2 stepena.

"Od srede na severu, a od čevrtka i u ostalim predelima najavljeno je slabljenje jutarnjih mrazeva i postepen porast dnevnih temperatura", navedeno je u saopštenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Foto: Tanjug

 

U utorak ujutru umeren, lokalno i jak mraz, tokom dana promenljivo oblačno sa sunčanim periodima i hladno.

U većini mesta od -3 do 0, samo u Timočkoj krajini oko 2 stepena.

Naoblačenje, ponegde sa slabim snegom, koje će u utorak krajem dana zahvatiti severne krajeve, u sredu će se prosiriti i na ostale predele Srbije.

Zatim sledi postepeno toplije vreme, mestimicno sa slabim snegom, a u petak tokom dana u nizim predelima moguća je pojava kiše ili susnežice.

Od četvrtka porast i jutarnjih i dnevnih temperatura, pa će temperatura biti u granicama proseka za kraj januara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Fikus

pre 2 godine

Kakva bre ljudi Sibirska zima sa "strašnih -11°C, pa još traje cela DVA DANA? Znate li vi koje su temperature u Sibiru?

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija