• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.01.2022

20:01

JEDAN DETALJ OTKRIVEN TOKOM ISTRAGE JE PRESUDAN Policija ima poseban razlog zbog kog pretražuje baš Veliko ratno ostrvo u potrazi za nestalim Splićaninom

MUP Srbije

Društvo

JEDAN DETALJ OTKRIVEN TOKOM ISTRAGE JE PRESUDAN Policija ima poseban razlog zbog kog pretražuje baš Veliko ratno ostrvo u potrazi za nestalim Splićaninom

Podeli vest

Matej Periš nestao je 31. decembra u Beogradu, a potraga za njim nastavljena je i danas.

Kako je danas saopštio MUP, pripadnici Policijske brigade, Policijske ispostave za bezbednost na rekama i Uprave kriminalističke policije, Policijske uprave za grad Beograd u poslednjih 48 sati obavili su terensku pretragu Velikog ratnog ostrva paralelno sa hotelom „Jugoslavija“ do „Galijske bare“.

Policija je danas objavila slike i snimak sa mesta potrage, a informacija koja je obelodanjena tokom istrage upućuje na to zašto je baš ovo mesto predmet detaljne potrage.

Podsećamo, Informer je već pisao da je signal telefona nestalog Splićanina poslednji put  uhvaćen u blizini Velikog ratnog ostrva, na ušću Save u Dunav.

Tada nam je izvor iz istrage rekao kako je policija je preuzela podatke sa svih baznih stanica u ovom delu Beograda, nakon što je Matej Periš u noći između 30. i 31. decembra bez ikakvog razloga, sav u panici, istrčao iz kluba "Gotik" u Beton hali i nestao bez traga.

Foto: MUP Srbije

Današnja potraga za Matejom Perišem

- Na osnovu snimaka nadzornih kamera u okolini Beton hale, ali i praćenjem njegovog telefona, može se sa velikom preciznošću utvrditi putanja njegovog kretanja od momenta kada je istrčao iz kluba "Gotik", oko 1.40 posle ponoći. On je zatim preko Karađorđeve ulice otrčao uzvodno do restorana "Savanova" kod Beograda na vodi i tu se na jednom snimku vidi kako silazi do Save, ali se ne vidi i trenutak kad je ušao u vodu - kazao je tada naš sagovornik, i dodao:

- Bazne stanice su registrovale signal njegovog telefona na tom mestu, a potom je signal lociran nizvodno kod Velikog ratnog ostrva, gde se izgubio. Pretpostavlja se da je Matej sve vreme imao telefon u džepu dok ga je Sava nosila i da je negde kod ostrva, na ušću Save u Dunav, u vodi ostalo njegovo telo.

Podsetimo, Splićanin je nestao u noći između 30. i 31. decembra, nakon što je, u majici kratkih rukava, izašao iz kluba "Gotik", u kom je bio sa društvom.

Mladića su te noći nadzorne kamere snimile kako trči ulicama Beograda, i kako u jednom trenutku pokušava da zaustavi taksi. Kada mu to nije pošlo za rukom, nastavio je da trči, sve do restorana na Savskoj promenadi, gde je na snimku iz obližnjeg restorana zabeleženo da je krenuo prema vodi, ali sam trenutak njegovog navodnog ulaska u vodu nije snimljen.

Od dana kada je nestao, u Beogradu je i Matejev otac Nenad Periš, koji svakoga dana čeka vesti o sinu. Kako je rekao, apsolutno veruje srpskoj policiji, koja čini sve da se otkrije šta se desilo sa njegovim sinom.

U potragu su, uz pripadnike Policijske uprave za grad Beograd, uključeni pripadnici Žandarmerije, kao i policijskih uprava Pančevo, Smederevo i Požarevac, a preko Interpola obaveštene su i policije zemalja u okruženju.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija