• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. M. D.

27.01.2022

17:06

LUDA PRIČA! Beograđanka i Valjevac godinama živeli u kombiju, a sada od autobusa prave kuću! Imaju blizance od samo godinu dana! (FOTO)

Informer

Društvo

LUDA PRIČA! Beograđanka i Valjevac godinama živeli u kombiju, a sada od autobusa prave kuću! Imaju blizance od samo godinu dana! (FOTO)

Podeli vest

Anja Vuković (34) i Strahinja Tanasković (33) sa jednogodišnjim blizancima rešili da se skrase u starom autobusu koji prerađuju u porodični dom

Mladi bračni par Anja Vuković (34) i Strahinja Tanasković (33) od autobusa sa otpada pravi kuću, gde će živeti sa svojom decom, blizancima starim godinu dana!
Anja i Strahinja, koji su godinama kombijem obilazili svet, rešili su da se skrase u starom FAP-u, autobusu koji su kupili za male pare.

Uzbudljivo

Pravljenje kućice od busa je jedno teško, preuzbudljivo i suludo iskustvo


 


Od krntije do doma
Naši sagovornici kažu da su privremeno odložili putovanja po celom svetu jer imaju jednogodišnje blizance.
- Naša ideja da prepravimo stari gradski autobus u kuću rodila se kada je Strahinja saznao da je dobio u nasledstvo plac na Divčibarama koji je njegov deda kupio još 1973. godine. Odmah smo krenuli da pravimo planove i odvajamo svaki dinar kako bismo tu sagradili kućicu. Naš najluđi san se ostvario kada smo preko oglasa došli do majstora Novice iz Velike Krsne i kod njega ugledali stari FAP-ov autobus. Kada smo ušli unutra, odmah smo se 'zaljubili' i rešili da upravo njega prepravimo u kuću - pričaju avanturisti Anja i Strahinja.


Oni kažu da je njihov autobus prvo koristila vojska, da se istim modelom 1975. prevozila grupa "Metalika" na koncert u Beograd, a korišćen je i u kultnom filmu Lepe Brene "Hajde da se volimo".
Najviše muke pri izgradnji novog doma zadao im je transport starog autobusa, teškog čak 11 tona, a zatim i "grubi" radovi, koji su se sastojali od brušenja, poliranja i varenja.

Avantura i biznis

Sa samo 500 evra, bez povratne karte otišli smo u Kambodžu i započeli svoj mali sezonski biznis

Anja i Strahinja trenutno su na pola puta da završe čitav posao i da ono o čemu sanjaju već dugo vremena i ostvare.
- Pravljenje kuće od autobusa jeste jedno teško, preuzbudljivo i suludo iskustvo i zato mi, zajedno sa ljudima koji nam pomažu, sve radimo sami. Ko zna šta nas sve čeka dok ne izguramo ovu priču do kraja... - priča Strahinja.

Da Anja i Strahinja ni po čemu ne žive uobičajenim životom, najbolje opisuje njihova avantura u koju su se upustili pre nekoliko godina. Oni su tada sa samo 500 evra u džepu, bez povratne karte otišli u Kambodžu i u potpuno drugoj kulturi započeli svoj mali sezonski biznis. Inspiracija za posao bio im je čuveni slatkiš iz Srbije.
- Pošto tamo mini-banane rastu na svakom ćošku, podsetile su nas na naš čuveni slatkiš 'bananicu'. Palo nam je na pamet da ih beremo, ubodemo na štapić, umačemo u čokoladu i prodajemo ih meštanima. I upalilo je, oni su se oduševili, prodaja nam je išla odlično - priča Strahinja o 'biznis počecima'.


Ideje i avanture
Tada su rešili da napuste uobičajen način života. Dali su otkaze u firmama u kojima su radili i u svom kombiju, koji su kompletno renovirali, započeli nomadski život, ili kako oni vole da kažu - počeli su tek tada da žive.

Zahvaljujući svojim idejama i avanturama napravili su i blog, na kome su delili savete i iskustva za put oko sveta bez puno para i detaljnog planiranja.
 

Muke života na točkovima

Prepričavajući svoja putovanja, Ana i Strahinja kažu da su na putu kroz Evropu otkrili i mane života na točkovima.

- Jednom smo spavali 22 dana po auto-mehaničarskim radionicama u Portugalu kada nam se pokvario motor. Ostali smo više puta bez novca, pa smo prodavali mobilne telefone. Desilo se da izgubimo novčanik, ali i da nam 'upadne sekira u med' kada smo snimili reklamu, pa zaradili lepe pare. Jednom smo se u Španiji smejali nekoj ženi što je krenula sa pumpe sa onim pištoljem za gorivo u kolima, pa ga je iščupala. A sutra smo uradili istu stvar. Što se kaže - luda kuća putujuća... - priseća se mladi par.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija