• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf

30.01.2022

09:05

MATEJA NEMA MESEC DANA! Otac Nenad i dalje veruje da mu je sin živ!

MUP Srbije

Društvo

MATEJA NEMA MESEC DANA! Otac Nenad i dalje veruje da mu je sin živ!

Podeli vest

Mladić iz Splita Matej Periš (27) nestao je, u noći između 30. i 31. decembra, kada je ostavio svoje drugove u beogradskom klubu "Gotik" i najveća misterija koja muči njegovog oca Nenada Periša ovih dana jeste to gde mu je sin

U izjavi za Telegraf.rs nesrećni otac kaže da se istraga nije mnogo pomerila prethodnih dana i da mu dve stvari nisu jasne - gde je želeo da ode Matej i zašto se vratio ka Savi kada mu je ona bila ispred.

Otac nestalog Splićanina kaže da, iako je prošlo mesec dana, misli da je "Matej živ". Da je siguran da ima mogućnost on bi njega ili nekog drugog pozvao i javio se. Želeo bi da iskoristi trenutak i kaže sinu da:

- On zna svog tatu. Njemu ne trebam ništa poručiti. Matej zna svog tatu i zna da ga neću ništa pitati već da ćemo ići kući - kaže Nenad Periš za Telegraf.rs, a suze i bol koji oseća ne može da prikrije. Ima pravo da kao otac veruje da će sina nakon svega zagrliti i povesti u dom u Hrvatsku gde mu se nalaze sestre i majka.

Poruka oca Mateja Periša

- Prošlo je 30 dana, a niko ne zna gde je tačno moj sin. Ono što mi je za sada poznato jeste da je mobilni u reci bio i da je došao do Velikog ratnog ostrva. Nemamo sliku Matejevog ni ulaska ni izlaska iz vode. Ono što sam ja video gledajući kamere primetio sam da je moj Matej tri puta zaustavljao taksi. Sa dvojicom nije komunicirao, već samo sa trećim taksistom koji mu odbija vožnju. To mi govori da je on definitivno negde hteo otići. Taksi mu je trebao - tvrdi Periš i kaže da "sve u vezi telefona govori da je Matej u reci".

Foto: printscreen

Nenad Periš, otac nestalog Mateja

- Onda mi nije jasno zašto je želeo negde otići, imao je reku ispred lokala - pita se Nenad Periš.

Kako sam kaže u petak ga je pozvala hrvatska policija i obavestila ga da dolaze u Beograd. Da li su oni našli neke dokaze koji mogu rešiti misteriju "Matej", Periš nije upućen, jer se takve stvari ne saopštavaju telefonom.

Policija pretresa Veliko ratno ostrvo

- Policija me je obavestila da će pretresati Veliko ratno ostrvo. Koliko znam to su radili i pre dronovima. Inspektori su mi objasnili da je ostrvo u depresiji u odnosu na Savu. Nakon pretrage rekli su mi da nisu pronašli ništa što bi promenilo dalji tog istrage. To ostrvo mi je dalo nadu da će možda nešto otkriti vezano za mog Mateju - dodaje Periš.

- U kontaktu sam sa njegovim prijateljem. Čuo sam se juče sa jednim od njih. Ni oni ne znaju šta je sa Matejom. Tužni su kao i ja, ali ne znaju šta se dogodilo to veče  u "Gotiku".

- Snimak Mateje pored reke meni ništa ne znači. Po tome ne bih zaključio da je moj sin skočio u reku. Međutim, njegov mobilni telefon ukazuje da bi to moglo biti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija