• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.02.2022

15:25

OTVORENO IGRALIŠTE U VRTIĆU "KRALJICA JELENA ANŽUJSKA"

Opština Savski venac

Društvo

OTVORENO IGRALIŠTE U VRTIĆU "KRALJICA JELENA ANŽUJSKA"

Podeli vest

Predsednik Gradske opštine Savski venac Miloš Vidović i rukovodstvo opštine otvorili su danas novo igralište u Vrtiću „Kraljica Jelena Anžujska“ u ulici Višegradska 27, na teritoriji opštine Savski venac

Završeni radovi se odnose na postavljanje novog, modernog urbanog mobilijara - ljuljaške, klackalice, njihalica, tobogan i gumena sigurnosna podloga. 

Foto: Opština Savski venac

Ova akcija je realizovana zahvaljujući građanima koji su glasali za projekat opštine i predstavlja izuzetan primer kako se Savski venac trudi da mališanima obezbedi što bolju i zdraviju sredinu za odrastanje i život.
-Deci koja borave u vrtiću omogućili smo da se bezbedno igraju na novom urbanom mobilijaru jer su stare sprave bile oštećene i nebezbedne za igru. Mališani sada mogu da uživaju u još jednom uređenom kutku za igru i druženje koje je opremljeno najsavremenijim spravama i rekvizitima za igru i rekreaciju. Sada sa ponosom možemo da kažemo da smo postavili duplo veći broj sprava koje su izgrađene od kvalitetnog materijala, a mališani iz ovog dela opštine imaju svoje novo mesto za provođenje lepih trenutaka sa vršnjacima – izjavio je predsednik opštine Savski venac, Miloš Vidović.

Foto: Opština Savski venac

Popravka prostora u okviru vrtića je realizovana na osnovu nagrade koju je osvojila opština Savski venac u okviru nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“, kada se  glasalo za predloge lokalnih projekata opštine, a pobednik projekat koji je osvojio najveći broj glasova je popravka prostora u Vrtiću „Kraljica Jelena Anžujska“. Na osnovu priznanja za osvojeno 1. Mesto za najviše poslatih fiskalnih računa u kategoriji srednjih opština, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i GO Savski venac su potpisale ugovor o dodeli novčanih sredstava na ime nagrade u takmičenju gradova i opština u okviru nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“.

Foto: Opština Savski venac

-Drago mi je da smo zahvaljujući dobroj saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave, a pre svega zahvaljujući učešću sugrađana, uspeli da našim najmlađim stanovnicima obezbedimo kutak za igru i zdravo odrastanje. U tom pravcu ćemo nastaviti i u narednom periodu - rekao je Vidović i dodao da je realizovani projekat od izuzetnog značaja za opštinu koja nastoji da sprovede što više ovakvih akcija kako bi doprineli da naša deca imaju što bolji sadržaj za zabavu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)
Live TV

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)

Tokom čitave noći veliki broj pripadnika policije, vatrogasaca, žandarmerije i Gorske službe spašavanja tokom noći pretraživali su teren Banjskog polja, gde je u utorak u 13.45 sati nestala dvogodišnja Danka Ilić. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" Informer TV govorio je Miloš Jevtić, novinar i ekspert za specijalne jedinice.

27.03.2024

09:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija