• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

14.02.2022

21:27

SRBIJA U PROBLEMU, KAKO NJIH ZADOVOLJITI?! AKO TO USPEMO, NEBO NAM JE GRANICA! Indija kupuje naše voće, Egipat pšenicu, Kinezi kukuruz i...

Društvo

SRBIJA U PROBLEMU, KAKO NJIH ZADOVOLJITI?! AKO TO USPEMO, NEBO NAM JE GRANICA! Indija kupuje naše voće, Egipat pšenicu, Kinezi kukuruz i...

Podeli vest

Tematska nedelja "Poljoprivreda i prehrana", koja će na svetskoj izložbi u Dubaiju trajati do 20. februara, privukla je skoro 300 privrednika iz oko 140 kompanija. U Dubaiju je najveća biznis delegacija u novijoj istoriji Srbije, kažu u PKS

Ujedinjeni Arapski Emirati su naftna sila, ali i poželjan partner u poljoprivredi i prehrambenoj industriji jer uvoze 80 odsto prehrambenih proizvoda.

Prilika koja se ne propsuta

Stoga ne iznenađuje što je tematska nedelja "Poljoprivreda i prehrana" privukla skoro 300 srpskih privrednika.

Indija je zainteresovana za naše voće, Egipat za voće i pšenicu, a Kina za kukuruz.

- Treba da se radi prerada više od pola miliona tona kukuruza, investicija će biti preko 250 miliona evra, biće preko hiljadu zaposlenih. Razgovaramo sa ozbiljnom kompanijom - kaže Goran Đaković iz Ministarstva poljoprivrede.

Poseban događaj biće predstavljanje srpskih vinarija i destilerija predstavnicima distributerskih lanaca, koji zastupaju ne samo tržište Ujedinjenih Arapskih Emirata već i čitavog Bliskog istoka. Kada Francuska ima zlatni šampanjac, mi možemo rakiju sa zlatnim listićima.

ON SE BAŠ NIČEG NE STIDI! MESIĆ NA KOSOVU - UČINIĆE SVE, SAMO DA JE PROTIV SRBA! Hvalio se da je srušio Jugoslaviju, sada ima novi zadatak...

Ideja ne manjka, poput one da se od organskog otpada pravi zemljište za cveće.

- Konkretno, od organskog otpada, pomija i tog što se baci ovde, mogli bismo da pravimo kvalitetan humus - ističe Branislav Bogojević iz "Trontima".

Najveća delegacija u novijoj istoriji Srbije

Ovo je najveća srpska delegacija na nekom naučnom skupu.

- Mogu da kažem da je Srbija u poslovnom smislu svet, i to u najboljem smislu te reči i da Srbija i te kako ima šta da na toj globalnoj izložbi i u toj globalnoj utakmici ponudi - rekao je Marko Selaković iz Privredne komore Srbije.

IZDAJA NEĆE PROĆI, SRBI, ALI I SVI KOJIMA JE STALO DO SLOBODE, SPREMAJU BLOKADU CRNE GORE! Volja naroda je svetinja, Front neće dozvoliti povratak Mila Đukanovića!

Od oktobra prošle godine kada je Ekspo otvoren, srpski Biznis hab u Poslovnoj zoni Saut Dubai do sada je posetilo 1.200 srpskih privrednika koji su imali više od 150 sastanaka sa predstavnicima sedamdesetak zemalja.

Sklopljeno je više od 15 ugovora, najviše u oblasti naprednih tehnologija i inovativnih rešenja u oblasti energetske efikasnosti.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija