• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.02.2022

11:58

Petrova čitulja digla na noge Srbiju i Vatikan! DUŠE ŽRTAVA USTAŠKIH KOLJAČA VAPIJU ZA PRAVDOM!

printscreen Novosti

Društvo

Petrova čitulja digla na noge Srbiju i Vatikan! DUŠE ŽRTAVA USTAŠKIH KOLJAČA VAPIJU ZA PRAVDOM!

Podeli vest

Čitulja koja je objavljena u prazničnom broju Novosti, napisana je na ćiriličnom pismu, ali i na latinskom jeziku

Rubrika čitulje jednog od najstarijih dnevnih listova u Srbiji u prazničnom dvobroju sadržala je i jednu koja nimalo ne nalikuje na ostale.

U čitulji koju je sastavio Petar, osvanulo je sećanje na srpske žrtve u ustaškoj NDH, a s obzirom na činjenicu da je napisana i na latinskom, nesumnjivo je da se odnosi na Rimokatoličku crkvu koja je, u najmanju ruku, bila nema na strašne zločine koji su počinjeni tokom vladavine Ante Pavelića i zloglasnog biskupa Alojzija Stepinca.

Foto: printscreen Novosti

- S tugom u duši, bez mržnje prema počiniocima, sećamo se Srba postradalih u genocidnoj Nezavisnoj Državi Hrvatskoj od strane ustaša i 1.370 dželata i huškača katoličkog klera uz prećutnu saglasnost nadbiskupa Stepinca i Vatikana. Duše postradalih vapiju za pravdom. Petar - piše u čitulji objavljenoj na srpskom i latinskom jeziku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vera

pre 2 godine

Reče Isus, Petru: Ti si Petar stena na kojoj ću izgraditi Crkvu svoju, da je ni vrata paklena neće nadvladati… Zato su Vizantiju, koja je podelila Isusovu crkvu u 11veku, Osmanlije ne samo nadvladale nego i izbrisale sa lica zemlje, koju na pravdu Boga pretvoriše u Tursku. Samo su muslimani spas od tog vizantijskog i harlotskog i krivoslavnog zla, jer mira je ionako na Balaknu bilo samo tih 500g dok su oni to zlo držali u ropstvu da miruje, a posle njih je pokrenulo sve Balkanske i Svetske ratove i genocide. Neki katolički fratri su, još u 16veku dok je cela južna-pravoslavna Evropa bila u ropstvu, pisali da su Osmanlije samo "Mač Božji" koji je očistio "Bizantsko zlo" sa ovoga sveta. Neće na Balkanu biti mira, sve dok ne dođe sultan Erdogan sa vojskom, da dignu minarete na Savin hram u Beogradu?

NIKOLALONDONKRAJINA

pre 2 godine

Pokusavam da nadjem kada je nastala citulja, ali ne uspjevam.

ratko

pre 2 godine

pa mi vi pricajte onda kako treba sa ustasama da radimo, ma ni mrtav.... i neka mi niko ne govori da su mi Hrvati prijateljixast izuzecima

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija