• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

16.02.2022

13:51

MATEJ MOŽDA SADA NE IZGLEDA KAO NA SLIKAMA! Evo kako da ga prepoznate ako ga vidite

printscreen

Društvo

MATEJ MOŽDA SADA NE IZGLEDA KAO NA SLIKAMA! Evo kako da ga prepoznate ako ga vidite

Podeli vest

Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine ljudima naglašava da bi Matej, ukoliko je naravno živ, mogao da izgleda potpuno drugačije

Svi uključeni u slučaj pokušavaju da skinu deo po deo misterije sa nestanka mladića iz Splita. Svaka informacija koja bi mogla da pomogne istrazi je dobrodošla, ali postavlje se pitanje kako prepoznati Mateja posle toliko vremena i kako neko može da pruži kredibilnu informaciju ako je mladić iz bilo kog razloga promeniio svoj izgled?

Foto: printskrin/kurir tv

Maja Jovanović 

Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine ljudima uključila se u Puls Srbije na Kurir televiziji i govorila o ovom slučaju.

- Kako prepoznati osobu nakon toliko vremena? Prvo moramo da naglasimo da kada su u pitanju muškarci samim tim što im rastu brada i kosa već nakon sedam do deset dana postaju delimično neprepoznatljivi. U ovom slučaju je prošlo dosta vremena. Ljudi mogu da povećanom ili smanjenom kilažom, dužom ili kraćom kosom, postanu neprepoznatljivi. I te kako mogu promeniti svoj opis. Čak i stavljanje naočara može da izmeni opis dosta - rekla je Jovanović.

Foto: facebook.com

Matej Periš nestao u Beogradu

Naglašava da bi Matej, ukoliko je naravno živ, mogao da izgleda potpuno drugačije.

- Moramo se voditi određenim znakovima prepoznavanja, na primer, mladežima, bojom očiju, oblikom obrva, ožiljcima... Visina i beleg na telu mogu biti od pomoći. Kada je u pitanju vizualizacija, jako je važno voditi se time da se gleda ono što je prepoznatljivo kod njiih. Ne možemo se voditi ni bojom kose, ni bojom brade nakon toliko vremena. Fotoroboti su nešto što je veoma bitno i što pomaže dosta. Samo farbanje kose, skraćivanje kose ili stavljanje naočara može mnogo promeniti opis - rekla je Jovanović.

Podsetimo, ono što je karakteristično kod Mateja Periša je to što ima razmak između zuba, visok je 187 centimetara i ima izrazito plave oči.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija