• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti

23.02.2022

13:48

KONAČNA ODLUKA! Produžena školska godina, evo koliko dana će se nadoknađivati

Društvo

KONAČNA ODLUKA! Produžena školska godina, evo koliko dana će se nadoknađivati

Podeli vest

Školska godina će biti produžena za tri dana

Zbog trodnevnog produžetka jesenjeg raspusta u prvom polugodištu, kao i dvodnevnog produžetka februarskog raspusta, škole su u obavezi da do kraja školske godine nadoknade dva radna dana, a školska godina će biti produžena za tri dana, potvrđeno je u Ministarstvu prosvete.

Za učenike od prvog do sedmog razreda, letnji raspust je po starom kalendaru trebalo da počne u sredu, 22. Osmaci je trebalo da se od 7. juna. U skladu sa odlukom Ministarstva prosvete, sve se pomera za tri dana.

Foto: Informer

Školska godina biće produžena za tri dana

I srednjoškolci će na raspust otići kasnije. Prema ranijem kalendaru, 22. juna trebalo je da počne letnji raspust za sve učenike srednjih škola na teritoriji Srbije i AP Vojvodine (za učenike I, II i III razreda gimnazije i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola i učenike I i II razreda trogodišnjih srednjih stručnih škola).

Za učenike IV razreda gimnazije, IV razreda četvorogodišnjih i III razreda trogodišnjih srednjih stručnih škola, letnji raspust počinje po završetku maturskog/završnog ispita.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, učenici u Srbiji su protekle nedelje imali produženi raspust nakon Dana državnosti. Prethodno je bio produžen i jesenji raspust. Korona, kao i prošle školske godine i ove utiče na kalendar školskih aktivnosti.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija