• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.02.2022

16:11

Ministar Stefanović uručio ukaze o unapređenjima i postavljenjima

mod.gov.rs

Društvo

Ministar Stefanović uručio ukaze o unapređenjima i postavljenjima

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović uručio je danas ukaze predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića o unapređenjima i postavljenjima na nove dužnosti oficirima Vojske Srbije na svečanosti u Velikoj ratnoj sali Starog Generalštaba

Na današnjoj svečanosti, na kojoj je uz ministra prisustvovao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, u čin general-majora unapređeni su Zoran Stojković, Đuro Jovanić, Srđan Petković, Željko Petrović i Slađan Stamenković, koji je i postavljen na dužnost zamenika komandanta Kopnene vojske. Saša Petrović unapređen je u čin brigadnog generala. Brigadni general Nikola Dejanović postavljen je na dužnost komandanta Garde Vojske Srbije, pukovnik Siniša Stašević na dužnost komandanta Druge brigade, a pukovnik Dragan Antić na dužnost komandanta Treće brigade Kopnene vojske.

Foto: mod.gov.rs

- Imao sam priliku da sa svakim od vas sarađujem i da se zaista uverim da ova unapređenja i postavljenja na nove, značajne dužnosti, koja je predsednik ukazom naredio, idu u prave ruke. Ona predstavljaju krunu vaših dosadašnjih karijera, tokom kojih ste uradili mnogo i za našu vojsku i za našu zemlju. Postupali časno, tako da vaša zemlja može da se ponosi vama. Bili oslonac na koji naša vojska i naša Srbija mogu da računaju – rekao je ministar Stefanović.

Ministar se zahvalio oficirima u predsednikovo i svoje ime na njihovom predanom radu i istakao da je uveren da će im unapređenje i postavljenja biti podstrek da i u narednom periodu pokažu punu posvećenost. On je, takođe, najavio i da Vojsku u narednim mesecima očekuju nova pojačanja, što se tiče tehnike.

Foto: mod.gov.rs

General-major Zoran Stojković rođen je 20. januara 1969. godine u Novom Mestu. U profesionalnoj vojnoj službi je od 1991. godine. Vojnu akademiju završio je 1991. godine, Komandno-štabno usavršavanje 2002. i Generalštabno usavršavanje 2010. godine. Na dužnosti je direktora Vojnoobaveštajne agencije.

General-major Đuro Jovanić rođen je 14. jula 1977. godine u Apatinu. U profesionalnoj vojnoj službi je od 2001. godine. Završio je Vojnu akademiju 2001. godine, Komandno-štabno usavršavanje 2009. godine, Generalštabno usavršavanje 2015. i Visoke studije bezbednosti i odbrane 2016. godine. Na dužnosti je direktora Vojnobezbednosne agencije.

General-major Srđan Petković rođen je 14. februara 1968. godine u Pirotu. U profesionalnoj vojnoj službi je od 1992. godine. Završio je Vojnu akademiju 1992. godine, Komandno-štabno usavršavanje 2009. godine,  Generalštabno usavršavanje 2013. godine i Visoke studije bezbednosti i odbrane 2021. godine. Na dužnosti je načelnika Uprave za logistiku Generalštaba.

General-major Slađan Stamenković rođen je 7. avgusta 1968. godine u Vranju. U profesionalnoj vojnoj službi je od 1988. godine. Završio je Vojnu akademiju 1991. godine, Komandno-štabno usavršavanje 2002. godine, Generalštabno usavršavanje 2011. i Visoke studije bezbednosti i odbrane 2020. godine. Do sada je bio na dužnosti komandanta Treće brigade kopnene vojske.

General-major Željko Petrović rođen je 15. novembra 1967. godine u Zrenjaninu. U profesionalnoj vojnoj službi je od 1990. godine. Završio je Vojnu akademiju 1990. godine, Generalštabnu školu 2000. godine, Generalštabno usavršavanje 2007. i Visoke studije bezbednosti i odbrane 2013. godine. Na dužnosti je komandanta Komande za obuku.

Foto: mod.gov.rs

Brigadni general Saša Petrović rođen je 12. septembra 1969. godine u Kumanovu. U profesionalnoj vojnoj službi je od 1988. godine. Vojnu akademiju završio je 1991. godine, Komandno-štabno usavršavanje 2005. i Generalštabno usavršavanje 2012. godine. Na dužnosti je komandanta Centralne logističke baze Uprave za logistiku Generalštaba.

Brigadni general Nikola Dejanović rođen je 21. februara 1969. godine u Osijeku. U profesionalnoj vojnoj službi je od 1992. godine. Završio je Vojnu akademiju 1992. godine, Komandno-štabno usavršavanje 2006. godine, Generalštabno usavršavanje 2010. i Visoke studije bezbednosti i odbrane 2020. godine. Do sada je bio na dužnosti zamenika komandanta Komande za obuku.

Pukovnik Siniša Stašević rođen je 17. decembra 1971. godine u Tutinu. U profesionalnoj vojnoj službi je od 1994. godine. Završio je Vojnu akademiju 1994. godine, Komandno-štabno usavršavanje 2007. i Generalštabno usavršavanje 2014. godine. Do sada je bio na dužnosti načelnika Odeljenja za borbenu gotovost Vojske Operativne uprave Generalštaba.

Pukovnik Dragan Antić rođen je 18. januara 1969. godine u Kosovskoj Kamenici. U profesionalnoj vojnoj službi je od 1992. godine. Završio je Vojnu akademiju 1992. godine, Komandno-štabno usavršavanje 2002. i Generalštabno usavršavanje 2012. godine. Obavljao je dužnost zamenika komandanta Treće brigade kopnene vojske.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Penzionerj

pre 2 godine

Jesi li unapredio i onu tvoju prijateljici. Dali sve to potpisuje Vrhovni komandant vojske Srbije?

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija