• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Rina

28.02.2022

11:48

DRAMA SRPSKIH KAMIONDŽIJA U UKRAJINI! Ne daju im u Rumuniju zbog prevoza robe iz Rusije

Rina

Društvo

DRAMA SRPSKIH KAMIONDŽIJA U UKRAJINI! Ne daju im u Rumuniju zbog prevoza robe iz Rusije

Podeli vest

Oko 40 kamiona brojnih srpskih prevoznika trenutno se nalazi na graničnom prelazu Đakovo, između Ukrajine i Rumunije, gde su već od petka onemogućeni da pređu u susednu zemlju, jer kako tvrde, ukrajinske vlasti su zabranile izlazak ruske robe iz njihove zemlje

- Na ovom graničnom prelazu imamo jedan naš kamion, koji se tu nalazi od petka i koji prevozi rusku robu za Srbiju. Кako nam je rekao naš vozač, ukrajinski carinici ne dozvoljavaju izlalzak ruske robe, ali i da se rasplet ove situacije očekuje danas, kada će im biti saopšteno da li će vozila biti puštena da izađu sa robom ili će biti izvršen pretovar i zaplena ruskih proizvoda, a potom i propuštanje vozila - kazao je za RINU dispečer čačanske firme „Eurolajn” Vlade Lužanin.

Prema njegovim rečima ista situacija je i na graničnom prelazu Čop između Ukrajine i Mađarske, kao i na prelazu Jagodin na granici sa Poljskom.

- Na prelazu Jagodin nalazi se jedan naš kamion sa robom u izvozu za Rusiju, takođe je vrlo moguće da će i ta roba biti konfiskovana, ukoliko danas ne bude drugačije odlučeno - istakao je Lužanin.

On je naglasio da su svi vozači bezbedni, imaju dovoljno, novca i hrane i da sa nestrpljenjem očekuju današnju odluku ukrajinskih vlasti, kao i da su granični prelazi zakrčeni ljudima uglavnom mlađe životne dobi koji žele da napuste Ukrajinu.

- Ono što su nam naše kolege vozači preneli jeste da Ukrajinu smeju da napuste samo muškarci stariji od 60 godina, dok se na žene izgleda taj propis ne odnosi - zaključio je Lužanin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija