• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.03.2022

13:27

POBEDNIČKI!Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma Srbija lider digitalne revolucije!

Društvo

POBEDNIČKI!Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma Srbija lider digitalne revolucije!

Podeli vest

Srbija ima odlične osnove za uključenje u takozvanu Četvrtu industrijsku revoluciju, mi imamo realni potencijal da budemo ne samo regionalni lider na polju digitalnih inovacija i usluga, već i više od toga. Potpuno sam siguran da će digitalizacija biti ključna za naš kompletan privredni razvoj i drago mi je da Telekom u tome može da pomogne, izjavio je generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić

U gostovanju na TV Happy posle učestvovanja na Kopaonik biznis forumu, Lučić je naglasio da je Četvrta industrijska revolucija ogromna šansa i za inovativne kreativne ljude iz naše zemlje. Kako je objasnio, digitalizacija će omogućiti stvaranje mnogo novih kreativnih poslova, gradiće se humanije društvo, a praktično ceo svet će biti jedno zajedničko tržište. 

- Razvoj novih tehnologija će mnogo značiti za razvoj Srbije, iz ugla povećanja izvoza, zapošljavanja mladih i globalne promocije naše zemlje, a telekomunikacije su jedna od ključnih osnova za razvoj digitalnog društva, digitalnih servisa i komunikacija - poručio je Vladimir Lučić.

U tom kontekstu je važan i Fond za investiranje u startapove, koji je Telekom pokrenuo, sa idejom pomaganja mladim inovativnim preduzetnicima koji će moći da izvoze svoje proizvode i usluge u svet. Prve ideje biće izabrane, kako je najavio, krajem ovog meseca i početkom aprila.

Vladimir Lučić je naglasio i da su ministar finansija Siniša Mali i guverner Narodne banke Jorgovanka Tabaković u svojim nastupima na Kopaonik biznis forumu uspešno uverili predstavnike privrede da će Srbija i u budućnosti do 2030. godine imati kontinuiran privredni rast, stabilnost kursa i povećanje plata.

On je ujedno pohvalio strategiju privlačenja direktnih stranih investicija u našu zemlju.

- Dovođenje velikih investitora u Srbiju je veoma važno i dobro za našu zemlju, multinacionalne kompanije kada kod nas presele deo proizvodnje donose nove tehnologije kojima naši ljudi sada imaju pristup, i naravno stvaraju veliki broj novih radnih mesta, za šta domaći kapital u mnogim privrednim granama ne bi bio u stanju. Takođe, dolazak najvećih stranih korporacija znači stabilnost i predvidivost. Fantastičan je uspeh države Srbije to što stalno povećavamo direktne strane investicije i pored raznih globalnih kriza, to je sada mnogo teže nego prethodnih decenija kada se Srbija tek otvarala - zaključio je generalni direktor srpskog Telekoma Vladimir Lučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija