• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf/Informer

10.03.2022

15:43

POSLE 51 GODINE RADA STANARI "SAHRANILI" LIFT, A ONDA SE DOGODILO NEŠTO NEOČEKIVANO! Evo o čemu se radi!

Toppress

Društvo

POSLE 51 GODINE RADA STANARI "SAHRANILI" LIFT, A ONDA SE DOGODILO NEŠTO NEOČEKIVANO! Evo o čemu se radi!

Podeli vest

Lift zgrade u Deligradskoj 24 u Beogradu poživeo je svega 51 godinu. Tako bar stoji na drvenom krstu koji mu je posvećen nakon što se "upokojio"

Duhovita i pomalo sablasna fotografija koju je napravio stanar pomenute zgrade Dejan, prikazuje drveni krst s natpisomi: "Lift (1970-2021)".

Dejan, osim što je i autor fotografije, ujedno je i idejni tvorac ovog neuobičajenog dela. Kako je objasnio za Telegraf, bio je to jedan od načina da ukaže na problem sa kojim se stanari zgrade već neko vreme bore kao sa vetrenjačama.

- U oktobru nam se pokvario lift. Nije radio tri meseca, onda su došli da zamene elektroniku, iako smo platili sve uredno za postavljanje novog lifta. Radio je pet ili šest dana i opet se pokvario - objašnjava Deajn.

Kako navodi, sitaucija je dodatno teška jer mu je supruga u 7. mesecu trudnoće.

- Niko ne odgovara na naše apele da se ovaj problem konačno reši. Supruga je non stop na telefonu, danima, od kako se opet pokvario. Čak nas i upravnica zgrade ignoriše, a problem se tiče svih stanara - dodaje on.

Zato je našao kreativan način na ukaže na problem. Inspiracija mu je, objašnjava kroz smeh, bio čuveni Sava iz Kikinde.

- Nisam izmislio ništa novo. Zanimljiv mi je bio samo taj način da se ukaže na problem. Krst je postavljen tu samo dok smo ga fotografisali, sklonili smo ga posle toga, da se narod ne sablažnjava. Nije mi namera ni da bilo koga uvredim, samo da pošaljem poruku, jer stvarno više ne znamo šta da radimo - kaže Dejan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Posle Dejanove izjave, oglasila se upravnica zgrade u Deligradskoj 24.

- Tačno je da je popravljen, da je izvršena primopredaja 25. februara 2022. godine, izvedenih radova i da je u tom momentu lift radio. Nije tačna tvrdnja da ih upravnica ignoriše ni sad, a ni tokom celog perioda koliko lift nije radio. Pre svega, stanari u zgradi su se jedva složili da se prihvati ponuda za rekonstrukciju lifta na održanom sastanku. Na osnovu odluke, potpisan je ugovor, i oni su bili u obavezi da radove počnu u roku, kako su napisali u dostavljenoj ponudi, što nisu učinili- kaže upravnica:

- Od datuma potpisivanja ugovora o izvođenju radova, više puta je urgirano da radovi počnu i da se lift stavi u funkciju i to u pisanoj formi, a i telefonom. U roku od pola sata, kako se lift pokvario, kvar je prijavljen, postavljeno je obaveštenje na oglasnoj tabli i ponovo je urgirano telefonskim putem kod nadležne službe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija