• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.M.L.

11.03.2022

19:10 >> 19:22

OTKUD NJIMA TOLIKI EVRI? Budite oprezni,  čuvajte se prevaranata! Na ulicama se ponovo čuje "zzzzzz"!

Društvo

OTKUD NJIMA TOLIKI EVRI? Budite oprezni, čuvajte se prevaranata! Na ulicama se ponovo čuje "zzzzzz"!

Podeli vest

Veštački izazvana nestašica evra u menjačnicama i nezakonit kurs, prouzrokovala je pojavu uličnih prodavaca deviza u mnogim mestima širom Srbije.

Kako čitaoci javljaju čuveno "zzzzz" čuje se na ulicama Mladenovca, Lazarevca, Novog Sada...

Nemojte slučajno da se usudite i poverite im novac, jer možete biti prevareni, od nepovoljnog kursa, do potencijalnih falsifikata. 

Foto: Pexels

- U Lazarevcu ulični dileri plaćaju 119, aprodaju po 120 dinara za evro - kaže jedan Lazarevčanin.

B.R. iz Mladenovca nam je ispričao da čim je izašao iz banke i krenuo ka menjačnici počeli su da ga saleću ulični prodavci deviza:

- Podigao sam keš kredit i krenuo ka menjačnici da kupim evre. Na samo 100 metara njih trojica su mi kroz zube ponudili evre. Nisam ni pitao ni koliko plaćaju ni prodaju, samo sam prošao. A u menjačnici me je sačekalo novo iznenađenje - imali su da mi prodaju 2.000 evra, al uz proviziju od 1,5%. Nisam pristao, zadržaću dinare, pa šta bude. Neću da me neko pravi budalom - ispričao nam je ovaj Mladenovčanin. 

Kako građani javljaju situacija u menjačnicama širom Srbije je različita - neki tvrde da evra ima kolko hoćeš, drugi da ga nema ni za lek. 

Ono što zabrinjava je da uprkos upozorenjima i kaznama NBS, menjači i dalje rizikuju da ostanu bez licence tza rad, naplaćčujući proviziju koja se kreće od 0,75 pa sve do 1,5 odsto.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Komita

pre 2 godine

Sve sto ste napisali na jugu Srbije je tako, narocito u Bujanovcu i Presevu. Kao u menjacnicama nestale devize a oni dali dilerima da rade i dele zaradu. 117,5 otkup, 120 prodaja. Takodje ogromna navalica na pumpe i prodavnice gradjana iz S Makedinije i KiM. Izaziva se vestacka kriza jer se odnose brasno so secer ulje najvise

Lila

pre 2 godine

Đilasu je lako da izaziva haos sa 619 milijardi ukradenih evra ali mu neće uspeti narod neželi njegove prljave evre

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija