• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf/Informer

16.03.2022

20:42

DUNAV KRIJE TAJNU! Milanov nestanak SLIČAN Matejevom, otišao sa drugom koji je imao debeo dosije i od tada mu se GUBI SVAKI TRAG!

printscreen

Društvo

DUNAV KRIJE TAJNU! Milanov nestanak SLIČAN Matejevom, otišao sa drugom koji je imao debeo dosije i od tada mu se GUBI SVAKI TRAG!

Podeli vest

Milan Mišković iz Slankamena nestao je na Dunavu 16. marta 2020. godine, kada je otišao u ribolov sa svojim drugom čije je telo pronađeno mesec dana kasnije

Pre mesec dana Milanovi najbliži proslavljali bi njegov 26. rođendan. Slavili, radovali bi se, duvali svećice. On, njegovi roditelji, baka, sestra od tetke i njeno četvoro dece. Ipak, umesto slavlja, Milanova porodica prolazi kroz pakao koji bez prekida traje cele dve godine. Na današnji dan, 16. marta 2020. Milan Mišković nestao je kod Slankamena, kada je na Dunavu pecao sa svojim prijateljem Ilijom.

Tog kobnog dana, u Milanovoj porodici sve je pošlo po zlu. Prvobitna agonija za koju su njegovi najmiliji verovali da će se u roku od nekoliko dana okončati, pretvorila se u konstantno mučenje sa hiljadu pitanja koja su navirala. Koja nisu davala miran san ili san uopšte.

Dani su se pretvorili u nedelje, one u mesece, a danas i u godine. Dve godine bez ikakvog traga, informacije ili dokaza. Samo neizvesnost. A to je ono što je najgore. Najnepodnošljivije. Tako za Telegraf.rs priča Milanova sestra, Ivana Prokić, i dalje živeći u nadi da je njen najmiliji brat živ.

I posle dve godine od Milanovog nestanka, nada i dalje postoji. Ali, posle toliko vremena, nemamo baš, ali baš nikakvih informacija. Mnogi su ubeđeni da se on tad utopio, ali nije on list drveta ili parče papira da tako nestane i da se ni posle toliko vremena o njemu ne zna ništa – priča očajna sestra.

Kako kaže, oni kao porodica ne mogu da prihvate je “to to” i da Milan nije živ.

Foto: https://www.nestalisrbija.rs

Milan Mišković
Sin jedinac

Ne možemo to da prihvatimo, sa tim ne može da se živi… A živimo kako moramo. Njegovoj majci je najteže. Milan je sin jedinac i njegova mama, moja tetka, psihički je gore iz dana u dan. Plašimo se i za njeno zdravlje. Samo istina može da je spasi. Ma kakva ona bila – navodi Ivana.

Sagovornica Telegrafa još jednom napominje da je neizvesnost ta koja ih ubija.

Ništa ne znamo. Ako nije među živima, gde je dokaz za to? Gde je njegovo telo? Ne znamo ni šta se zapravo desilo tog dana kada je nestao. Ako se utopio, gde je dokaz? Majka non stop priča o Milanu. I samo o njemu – ističe Milanova sestra dodajući da ima utisak da je svet digao ruke od njenog brata.

Foto: Privatna arhiva

Ilija Đokić (levo), nestao na isti dan kada i Milan Mišković

Ipak, ona nikada neće.

I jednog dana će moja deca nastaviti da traže svog ujaka. Moja ćerkica koja ima 6 godina posebno je vezana za Milana. Ima kutak u sobi sa njegovim slikama koji niko ne sme da dira. Zna i koje je njegovo omiljeno cveće, pa ga čuva i zaliva. Veruje da je njen uja negde na moru i da će se svakog trena vratiti – priča Ivana.

Na godišnjicu nestanka svog brata, na društvenoj mreži Fejsbuk, Ivana je podelila emotivan status.

Sestrino milo, naše plavo oko, dve godine danas, dve godine kad si ušao u prokleti čamac i nestao sa lica Zemlje. Neću i ne želim da prihvatim da te prokleta voda uzela od nas. Ne, neću nikada prihvatiti da te crna zemlja uzela sebi, ne bez dokaza, ti si živ, moraš biti živ, moraš zbog svoje majke, oca, naše bake, uje, ovih četvoro “talibana”, mene, ti moras doći svojoj kući sa još lepšim osmehom na licu. Fališ, mnogo fališ… Pogledam u nebo, nađem tvoju zvezdu, zagrlim te u mislima… Preteško je ne znati istinu… Samo to, istina… – napisala je sestra.

Foto: MGSI

Dunav krije tajnu
Šta se desilo kobnog dana?

Milan je tog 16. marta 2020. godine krenuo u ribolov sa svojim drugarom Ilijom. Ušli su u čamac, krenuli Dunavom u Slankamenu, a tada im je, kada su krenuli čamcem da bacaju mreže, rekao: “Deco, nemojte, duva jak vetar”.

Kako je ranije Ivana ispričala, Milan je iskusan, rekao je da će samo pokušati, da će se brzo vratiti ako ne uspeju. I tu im se gubi svaki trag. Ilijino telo pronađeno je mesec dana kasnije čak u Zemunu.

Kada je čamac nađen, počelo se sa nekim nelogičnostima.

Prvo je bilo da je pronađen u jako čudnom stanju, a nama je bilo čudno kako je čamac pronašao baš neki Milanov drug. Jedan deo čamca je bio zaboden u pesak – ispričala je ona.

Ivana kaže da je to tehnički jedino što znaju prisećajući se prvih dana Milanovog nestanka.

Drugog dana po Milanovom nestanku su i njegov otac, i moj otac, krenuli u potragu. Svi smo se odmah angažovali. Za sve ovo vreme, u svašta smo posumnjali, pa čak i da je ubistvo u pitanju i to zbog Ilije, koji je imao podebeli dosije. Milan je želeo da mu pomogne, da ga izvuče, da dečko stane na noge. Sumnjali smo i na to da se Milan našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme. Čak se nadamo i da je zaštićeni svedok zbog Ilije – navodi Ivana.

Foto: facebook.com

Matej Periš

Porodica je pomišljala i da će se Milan odnekud pojaviti, pa i to da ga neko drži zatočenog kako bi namirio neki Ilijin dug.

Kao i u slučaju Mateja Periša, Splićanina nestalog u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra, porodica se i dalje nada, a reka, svejedno da li Dunav ili Sava, i dalje krije tajnu gde su nestali.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija