• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.03.2022

16:20

Gašenje kotlarnice na mazut u Narodnom pozorištu doprineće kvalitetnijem vazduhu u centru Beograda

Ministarstvo za zaštitu životne sredine

Društvo

Gašenje kotlarnice na mazut u Narodnom pozorištu doprineće kvalitetnijem vazduhu u centru Beograda

Podeli vest

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je danas radove na rekonstrukciji kotlarnice u Narodnom pozorištu u Beogradu, gde se nakon 30 godina izbacuje mazut iz upotrebe, što će doprineti boljem kvalitetu vazduha u centru Beograda

Vujović je radove obišla zajedno sa predsednikom Skupštine grada Beograda Nikolom Nikodijevićem, upravnikom Narodnog pozorišta Svetislavom Goncićem i izvršnom direktorkom za snabdevanje toplotnom energijom Beogradskih elektrana Ivanom Joksimović.

- Danas sam obišla radove na realizaciji izuzetno značajnog projekta za Beograđane i najvažniju ustanovu kulture u Srbiji. Narodno pozorište se 30 godina greje na mazut, a po završetku radova, preći će na sistem daljinskog grejanja. Već u sledećoj grejnoj sezoni, višedecenijski problem zagađenja iz ovog izvora će biti rešen kako za 700 zaposlenih, za građane koji žive u neposrednoj blizini, tako i za hiljade ljudi koji svakodnevno prolaze pored Narodnog pozorišta, jer se ustanova nalazi u centru grada – rekla je Vujović.

Foto: Ministarstvo za zaštitu životne sredine

Irena Vujović

Prema njenim rečima, projekat je dobar primer zajedničkog rada, jer se realizuje na inicijaticu Narodnog pozorišta, i uz podršku Ministarstva kulture, Grada Beograda i Beogradskih elektrana.

Vujović je istakla da je za rešavanje problema aerozagađenja potreban čitav set mera, koje Ministarstvo zaštite životne sredine sprovodi širom Srbije.
 
- Slušali smo građane, znamo šta treba da radimo i imamo plan za unapređenje životne sredine. Nastavljamo da menjamo kotlarnice širom Srbije, da pošumljavamo, a obezbedili smo i subvencije za električna i hibridna vozila. Imamo odličnu saradnju sa Gradom Beogradom, i juče smo potpisali šest ugovora za projekte zamene kotlarnica u dva vrtića na Savskom vencu, Sportskom centru Voždovac, osnovnoj školi i domaćinstvima na teritoriji opštine Zvezdara, objektu opštine Rakovica i drugima koji su u nadležnosti lokalne samouprave. Važno je da svakim projektom ili akcijom unapređujemo kvalitet i podižemo svest građana o značaju zaštite životne sredine –
rekla je Vujović.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija