• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir.rs

25.03.2022

09:11

GARAŽE SE PRODAJU KAO STANOVI! Sada je to postao unosan biznis, evo kako se kreću cene

Društvo

GARAŽE SE PRODAJU KAO STANOVI! Sada je to postao unosan biznis, evo kako se kreću cene

Podeli vest

Cene garažnih mesta na teritoriji Republike Srbije tokom 2021. godine kretale su se od minimalnih 200 evra u Smederevu, pa do 40.000 evra, koliko je plaćeno najskuplje garažno mesto prometovano na lokaciji Beograd na vodi, pokazuje poslednji izveštaj Republičkog geodetskog zavoda (RGZ)

U Beogradu cene u novogradnji su oko 30.000 evra, a u luksuznim objektima i više. Ljudi masovno kupuju, i to ne jedno već najmanje po dva garažna mesta. Kada je reč o parking mestima na otvorenom, kreću se oko 9.000-10.000 evra.

Što se tiče posebnih garaža, odnosno starih objekata koji se prodaju ili iznajmljuju uglavnom u centru prestonice, njihova cena slična je cenama u luksuznim objektima i ide od 30.000 do 40.000 evra.

Iznajmljivanje garaže na mesečnom nivou kreće se od 100, pa do 300 evra, u zavisnosti od lokacije, kažu agenti za nekretnine. 

 

Foto: Printscreen You Tube/ luxurycarshamburg

Gde parkirati svog ''mezimca''

 

-U 2021. godini ukupno je na teritoriji Republike Srbije prometovano 14.567 garažnih prostora, od čega je 10.217 garažnih mesta, 1.650 garažnih prostorija i 2.700 parking mesta van objekta. Kada je reč o udelu u ukupnom broju kupoprodaja garažnih prostora, najveći udeo od 53 odsto je na teritoriji grada Beograda - navodi se u izveštaju RGZ.

Gledano na nivou opština, najveći broj kupoprodaja je na području Novog Sada - 1.925. Slede beogradske opštine Savski venac - 1.433, Novi Beograd - 1.140, Zvezdara - 975, Voždovac - 925, Zemun - 902, Vračar -718, Palilula - 531.

 

Foto: Pixabay

Garaže u Nišu se prodaju odvojeno od stanova

 

Velika jagma i u Nišu

 

Saša Milovanović, menadžer agencije sa nekretnine iz Niša, kaže za Kurir da je i u ovom gradu glavni problem parkiranje, ali ne u toj meri kao što je slučaj u Beogradu.

Investitori su u ovom gradu počeli da ih prodaju i posebno i obično ih ima manje nego stanova, a samim tim su i cene malo veće.

-U samom centru su najskuplje i u dvorištima (na otvorenom) idu čak do 6.000 evra, dok su u podzemnim garažama i do 8.000. Ranije su parking mesta dvorišnog tipa bila oko 2.500 evra, a u podzemnim garažama oko 4.000 - navodi Milovanović.

Sada su cene skočile jer je velika potražnja sa strane, odnosno onih koji već imaju stanove, ali zbog povećanog obima saobraćaja i problema parkiranja moraju da kupuju parking mesta ili garaže.

 

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija