• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Rts

02.04.2022

14:44

PROPISANA PRAVILA NA BIRAČKIM MESTIMA! Evo gde će NOŠENJE MASKI biti obavezno!

Društvo

PROPISANA PRAVILA NA BIRAČKIM MESTIMA! Evo gde će NOŠENJE MASKI biti obavezno!

Podeli vest

Direktorka "Batuta" Verica Jovanović rekla je da dolazi do postepenog pada broja inficiranih koronavirusom, ali i da je grip među nama

Dr Jovanović je dala preporuke iz epidemijskog ugla kako da odemo na glasanje u nedelju, uz napomenu da je nošenje maske individualna odluka.

Epidemijska situacija je stabilnija, ali je i dalje četvorocifren broj novozaraženih osoba.

Gostujući u Dnevniku RTS-a, Verica Jovanović, direktorka "Batuta", rekla je da, kada je u pitanju postupanje u odnosu na kontrolu epidemije, propisana su pravila i ona će se poštovati na svim biračkim mestima.

- Preporučili smo korišćenje svih preventivnih mera, provetravanje prostora u kome će se odvijati glasanje, da se primenjuju dezinfekcione mere, dezinfekcija ruku i higijena ruku, kada su u pitanju maske, individualna je odluka, uvek su preporuka, zavisno od toga kako se ko zdravstveno oseća, ona štiti onog ko je oboleo i sve druge - rekla je Jovanovićeva.

- Što se tiče glasanja u domovima za stara lica, napominje da su sačinjene posebne preporuke za ulazak u te ustanove. Svi birački odbori koji budu ulazili, članovi timova će morati da poštuju sva ta pravila, moraće da nose maske, kao i zaposleni. Radi se o principima i pravilima koji će biti jasno istaknuti. Distanca je preporučena i ona će se poštovati - rekla je Jovanovićeva.

Foto: Printskrin/ RTS

Situacija sa koronom stabilna

Jovanovićeva kaže da se prati stanje u vezi sa kovidom i da je epidemijska situacija pod kontrolom, dolazi do postepenog pada broja inficiranih, nešto sporije nego u januaru i februaru.

Kada je u pitanju stanje obolevanja sličnih gripu, ističe da su domovi zdravlja puni osoba koje se žale na respiratorne simptome, na kašalj i povišenu temperaturu.

Prema njenim rečima, tokom prethodne nedelje dolazi do laboratorijske potvrde prisustva sva tri tipa virusa gripa.

- Ponovo se vratio grip, on obično nije udružen sa kovidom, kada je u pitanju klinička manifestacija pet do sedam dana traju simptomi, grip je među nama i to sada početkom aprila što je neuobičajeno, s obzirom na sezonalnost pojave gripa - istakla je Jovanovićeva.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SVETSKI DAN KNJIGE ZA DECU U ZNAKU DUŠKA RADOVIĆA
Društvo

SVETSKI DAN KNJIGE ZA DECU U ZNAKU DUŠKA RADOVIĆA

Svetski dan knjige za decu, 2. april, obeležava se širom Srbije, a ustanovljen je 1967. godine na dan rodenja Hansa Kristijana Andersena, kako bi se poslala poruka o razvijanju ljubavi prema pisanoj reči kod dece još u najranijem detinjstvu

02.04.2022

07:50

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija