• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Biznis.rs

02.04.2022

17:55

PAŽNJA! ARANŽMANI ZA CRNU GORU BIĆE JEFTINIJI ZA VIŠE OD 20 ODSTO!  Šta još ovo ZNAČI za Srbe ....

mitos-travel.com

Društvo

PAŽNJA! ARANŽMANI ZA CRNU GORU BIĆE JEFTINIJI ZA VIŠE OD 20 ODSTO! Šta još ovo ZNAČI za Srbe ....

Podeli vest

Crnogorci će moratiu da nadomeste gubitak od 150 miliona evra zbog nedolaska turista iz Rusije i Ukrajine ove godine. Zato će ugostiteljske usluge biti znatno jeftinije

Ovo je za Biznis.rs rekla sekretarka Odbora za turizam Privredne komore Crne Gore (PKCG) Sanja Marković. Pored turista iz regiona, koji su prošle godine činili 55 odsto strukture gostiju, ona ističe da je potrebno fokus prebaciti na goste iz Češke, Slovačke, Mađarske i Poljske, koji tradicionalno vole Mediteran.

Marković ističe da pažnju treba obratiti i na skandinavske turiste, koji preferiraju zdravstveni turizam i nisu vezani za sezonu.

 

Foto: mitos-travel.com

Crna Gora će ove godine ostati bez turista iz Rusije i Ukrajine

 

Oko 254.000 Rusa i Ukrajinaca prošle godine je letovalo na crnogorskom primorju.

- Privredna komora i Odbor udruženja turizma i ugostiteljstva pripremaju se za letnju sezonu razmatrajući i aktuelne geopolitičke događaje - navodi Sanja Marković ističući da je Crna Gora tradicionalno tržište ruskih i ukrajinskih gostiju koji su činili čak 21 odsto prošlogodišnjih posetilaca - navodi Marković.

 

Jeftinije  sve usluge

 

Koliko to može da bude važan faktor za turiste iz Srbije, Milan Lainović, potpredsednika UO Nacionalne asocijacije turističkih organizacija Srbije YUTA i vlasnik jedne turističke agencije kaže da je razgovoru sa partnerima i hotelijerima, ustanovljeno je da će biti povoljnije ponude i za turističke agencije i za privatne rezervacije. Smanjenje cena odnosi se na sve usluge, kao i sve vrste smeštaja.

 

 

Foto: sites.google.com

Skandinavci vole more

 

Buking raste

Što se tiče pogodnosti za letovanje Srba, činjenica je da Crna Gora nema ograničenja kada je reč o ulasku u državu.

- Mi verujemo da će pojeftinjenje ponude biti preko 20 odsto, a buking za sada ide uzlaznom putanjom -kaže Lainović.

Inače, budžet Nacionalne turističke organizacije je  za 69 odsto manji u odnosu na prošlu godinu.

- Smatramo da je iznos od 300.000 evra za sve marketinške aktivnosti tokom cele godine nedovoljan za marketinšku delatnost, koja je neophodna za snažan priliv. Sredstva iz budžeta treba preusmeriti u ovu svrhu jer turizam inače čini 25 odsto bruto domaćeg proizvoda -navodi Marković.

 

Bonus video:

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Doca

pre 2 godine

Meni to ništa ne znači. U montenegrine nikada više.

Goran

pre 2 godine

Ko ih šiša, niti sam išao niti ću ići. Grčka Tunis su super. Za manje para. Prodane duše

Zoran

pre 2 godine

Daleko od očiju, daleko od srca. Sačuvaj nas bože prevrtljivaca. Eno im Šiptari pa neka uživaju, ista su sorta.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija