• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.04.2022

14:47

Pokrajinski sekretar Basta i gradonačelnik Bakić obišli rekonstruisanu tenis halu TK Spartak

Strahinja Babović.

Društvo

Pokrajinski sekretar Basta i gradonačelnik Bakić obišli rekonstruisanu tenis halu TK Spartak

Podeli vest

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić obišli su danas rekonstruisanu tenis halu subotičkog Teniskog kluba Spartak.

Gradonačelnik Bakić je, tim povodom, izjavio da je veliko zadovoljstvo predstaviti javnosti realizaciju projekta zamene staklenih površina na teniskoj hali u Dudovoj šumi, izgrađenoj 1983. godine, koja je zbog zemljane podloge i čvrstog materijala od koga je sagrađena jedinstven objekat u Srbiji.

Foto: Strahinja Babović.

„Zub vremena je učinio svoje i u cilju stvaranja bezbednijih uslova za sve one koji koriste halu, kao i zbog povećanja energetske efikasnosti, došlo je vreme da se zamene staklene površine objekta sa savremenim i energetski efikasnim profilima. Grad Subotica se obratio za pomoć Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu koji je brzo reagovao i za realizaciju ovog projekta, vrednog ukupno oko 4,8 miliona dinara, opredelio 4,4 miliona dinara. Za rekonstrukciju teniske hale Grad Subotica je obezbedio 176.000 dinara, a Teniski klub Spartak 152.000 dinara“, naglasio je Bakić.

Foto: Strahinja Babović.

Dodao je da je Teniski klub Spartak ovakvu podršku više nego zaslužio, tim pre što je reč o klubu sa bogatom sportskom tradicijom.

„Teniski klub Spartak jedan je od najuspešnijih kolektiva u sportskoj porodici SDŽ ’Jovan Mikić - Spartak’, a četiri godine uzastopno bio je najbolji klub po rezultatima na rang-listi Teniskog saveza Srbije. Klub ima 250 članova koji su u trenažnom procesu, od kojih se 70 aktivno takmiči na turnirima. Najbolji član trenutno je Kristijan Juhas koji je počeo sa takmičenjem na profesionalnim turnirima. Na terenima kluba rekreativno se tenisom bavi oko 100 sugrađana. Za dobre sportske rezultate klub je dobio prestižno priznanje Sportskog saveza Vojvodine ‘Jovan Mikić - Spartak’, a nagrađivan je i kao najbolji sportski kolektiv u tradicionalnoj akciji "Sportista godine Subotice". Zahvaljujem se još jednom Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu na podršci i opredeljenim sredstvima, a Teniskom klubu Spartak želim da i u narednom periodu ostvaruje zapažene rezultate“, zaključio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Foto: Strahinja Babović.

Dane Basta je rekao da je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu prepoznao potrebe subotičke lokalne samouprave i Teniskog kluba Spartak i da mu je izuzetno drago što danas u Subotici obilazi rekonstruisanu tenisku halu.

„Priveli smo nameni ovaj objekat čiju rekonstrukciju smo finansirali putem našeg projekta za infrastrukturu. Energatska efikasnost objekta je na zavidnom nivou i teniseri Spartaka će sada imati mnogo bolje uslove za trening. Zajedničkim snagama sa Gradom Suboticom Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu uspeo je da realizuje ovaj projekat. Urađena je prava stvar za tenis, za sport u ovom gradu. Danas smo sa gradonačelnikom Bakićem razgovarali i o nekim daljim ulaganjima i planovima vezanim za sport kojih će, svakako, u narednom periodu biti. Zahvaljujem se gradonačelniku Bakiću na inicijativi i sredstvima koja Grad Subotica ulaže u sport, u omladinu. Izvesno je da smo svi zajedno na pravom putu da uradimo bolje stvari za naše sportiste“, istakao je Dane Basta.

Pokrajinskom sekretaru za sport i omladinu, Danetu Basti, i gradonačelniku Subotice Stevanu Bakiću, na podršci i izdvojenim sredstvima za rekonstrukciju tenis hale u ime Teniskog kluba Spartak i svoje ime zahvalio se predsednik TK Spartak, Milan Vučković.

Nakon obilaska rekonstruisane tenis hale, gradonačelnik Bakić i pokrajinski sekretar Basta uručili su Lani Virc, iz Subotice, i Anastasiji Čolović, iz Beograda, pehare za osvojeno prvo i drugo mesto na Držanom turniru prve kategorije, za dečake i devojčice uzrasta do 14 godina, koji se igra na terenima subotičkog TK Spartak.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija