• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

12.04.2022

20:15

DECA SU PRIORITET! VELIKA VEST ZA SRBIJU, OVO SMO ČEKALI - SAD IMAMO NEOGRANIČEN BROJ POKUŠAJA! Podignuta starosna granica za vantelesnu oplodnju!

Shutterstock

Društvo

DECA SU PRIORITET! VELIKA VEST ZA SRBIJU, OVO SMO ČEKALI - SAD IMAMO NEOGRANIČEN BROJ POKUŠAJA! Podignuta starosna granica za vantelesnu oplodnju!

Podeli vest

Republička stručna komisija za biomedicinski potpomognutu oplodnju bila je protiv podizanja starosne granice sa 43 na 45 godina, ali država se ipak odlučila na taj potez

Predsednica te komisije, profesorka Ana Mitrović ističe da su mnogo veće šanse da vantelesna oplodnja uspe kod mlađih žena, jer nije samo važno da test pokaže da je došlo do trudnoće, već da se beba i rodi.

Ana Mitrović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, navela da parovi kod koji ni posle šest meseci pokušavanja ne dođe do trudnoće, svakako treba da potraže pomoć lekara.

(VIDEO) NIKAD ZABORAVITI, NIKAD OPROSTITI! HEROJI NE UMIRU, NEPRIJATELJI IH PAMTE, A MI?! Posada monitora Drava nije ustaknula, a bilo ih 100 na jednog...

Vantelesna oplodnja o trošku države radi se i u privatnim i u državnim zdravstvenim ustanovama, a procedura koju parovi prolaze maksimalno je pojednostavljena i ubrzana, objašnjava profesorka Ana Mitrović, načelnica Dnevne bolnice u GAK "Narodni front" i predsednica Republičke stručne komisije za vantelesnu oplodnju. 

Nema preciznih podataka, ali po nekim procenama, u Srbiji više od 250.000 parova ima problem sa sterilitetom.

MASKE SU PALE! MISTERIJA JAČANJA RUBLJE KRIJE SE U SRCU EU - OVO SU TAJNI MANEVRI! Francuzi otkrili tajnu koju Evropa želi da sakrije po svaku cenu!

Svake godine rodi sve manje beba, a razlozi za to nisu uvek samo zdravstveni problemi i muški ili ženski sterilitet, već i mnogi drugi.

U Srbiji postoji i banka reproduktivnih ćelija, koja nema dovoljno donora, a postoji mogućnost i embriona, kao i podrška osobama koje bi zbog lečenja malignih bolesti trebali da ostave - zamrznu svoje reproduktivne ćelije ili tkiva.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija