• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.04.2022

12:57

PIJAČNI PRODAVCI RAZGOVARALI SA VUČIĆEM! Nema više blokada!

Tanjug/Zoran Žestić

Društvo

PIJAČNI PRODAVCI RAZGOVARALI SA VUČIĆEM! Nema više blokada!

Podeli vest

Pijačni prodavci, nezadovoljni zbog uvođenja elektronske fiskalizacije, razgovarali su danas sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i nakon sastanka preneli novinarima da su "optimističniji nego što su bili" i da neće biti novih blokada grada

Predsednik Udruženja pijačnih prodavaca Srđan Praštalo rekao je da je predsednik Vučić pokazao otvorenost da sasluša njihove pobleme, dodajući da su mu preneli, kako kaže, "nove pojedinosti problema" sa kojima su suočeni.

- Jutros, kada smo ulazili, bili smo umereni optimisti, a sada nakon sastanka možemo da kažemo da je doza optimizma veća - rekao je Praštalo.

Prema njegovim rečima, dogovoreno je da predsednik Vučić sa saradnicima razgovara o informacijama koje je dobio, nakon čega će se ponovo sastati sa prodavcima za oko nedelju dana, i da će Vučić pomoći koliko je u njegovoj moći.

Praštalo je rekao i da novih blokada grada neće biti, jer bi to bilo kranje nepošteno sa njihove strane.

Dodao je da su predsedniku objasnili da bi se, kako oni smatraju "drstičan korak" - elektronska fiskalizacija, negativno odrazila na oko 100.000 ljudi koji se bave ovim poslom u Srbiji.

Prema njegovim rečima, za pomoć se nisu obratili nikome od nadležnih, već je njihova odluka bila da razgovaraju sa predsednikom.

Pijačni prodavci su protestovali u sredu u Beogradu, što je izazvalo kolaps u saobraćaju tokom celog dana.

Oni traže da budu izuzeti od nove elektronske fiskalizacije, koja predviđa da od 1. maja moraju da imaju fiskalne kase i izdaju račune, te da dobiju status pijačnog prodavca i da im se omogući da rade kao paušalci.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sk

pre 2 godine

Nije mi jasno zašto protesti, Zar onaj preprodavac na pijaci ne treba da bude isto tretran kao i svaki mali trgovac koji ima radnju i plaća svakog meseca porez, dorinose, kiriju, račune i ostalo... Najbolje da se sva trgovina preseli na pijačne tezge pa da svi budemo ravnopravni!!!!

Penzionerj

pre 2 godine

Preprodavci treba da poseduju kase i plaćaju porez. Proizvodnja ne.

Bane

pre 2 godine

Prodavcima na pijacama se sve može, dovoljno je to što oni neće da kucaju fiskalne račune. Znaju da će nazad dobiti novac za kase. Ukinuti rezervaciju tezgi, neka lepo otvaraju SZR kao svi ostali prodavci. Neće ni taksisti, pa deru građane za vožnju od Savskog trga do stanice Prokop. U oktobru 2018 mi je vožnja naplaćena 2000. Od tada nema šanse da više uđem u taksi. Sasvim opušteno drže divlju liniju mini busevima za Pančevo, a krševima jure do Zrenjanina. Čuven je Vuk koji uobičajeno juri 190 km. Normalno policija im se ne meša u posao, pa kad se desi nesreća svi se prave iznenađeni.

Rade

pre 2 godine

Пољопривредницима, наметнути фискалне касе је права глупост и безобразлук. Не знам којој је будалетини уопште пало тако нешто на памет. Узгред бих питао, шта је било са адвокатима, и поповима. Њима би требало под хитно увести фискализацију. Они деру народ, а пољопривредници, хране народ својим радом.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija