• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RTS.rs

20.04.2022

10:20

TUGA! Stanari sa Karaburme ostali bez krova nad glavom, nemaju gde da odu! PLAŠE SE KIŠE DA NE UNIŠTI I DRUGE STANOVE!

informer.rs

Društvo

TUGA! Stanari sa Karaburme ostali bez krova nad glavom, nemaju gde da odu! PLAŠE SE KIŠE DA NE UNIŠTI I DRUGE STANOVE!

Podeli vest

Požari su sve češći u stambenim objektima. Saveti nadležnih su da se povede računa o električnim instalacijama

Stanari koji žive na poslednjem spratu, često se nađu u situaciji da im krov prokišnjava. Tada Skupština stanara preduzima korake u cilju saniranja krova. Ne retko se dogodi da - ukoliko ostali stanari ne žele da izdvoje sredstva - stanari koji su direktno urgoženi ''uzimaju stavr u svoje ruke''.

Stvar je još gora kada dođe do požara, kao što je nedavno bilo u zgradi na Karaburmi gde su izgorela četiri stana. Vlasnici su ostali bez svega što su imali. Štetu su pretrpeli i stanovi u kojima nije bilo vatre. Iako se uzroci još utvrđuju, nezvanično požar su izazvale instalacije.

Foto: informer.rs

Proverite električne uređaje pre izlaska iz stana

Stanari kažu da su vodu posle požara izbacivali dva dana, ali da je sada sve polavljeno, dok im sav kućni inventar propao. 

Nemamo gde da odemo - kaže stanarka Dragica Cukić za RTS.

Upravnica tvrdi da su stanovi osigurani i da osiguranje plaćaju preko uplatnica "Infostana". Procenitelj i veštak tek treba da izađu na teren i utvrde štetu.

Prvo procena

U Gradskom stambenom kažu  da prvo treba da vide projekat nadzidanog dela i da tek onda, na osnovu vrste materijala i površine krova, mogu da daju ponude i izračunaju koliko bi koštalo postavljanje novog krova.

Prvi korak - pokrivanje krova

Mi ne tražimo od Grada da nam se sagrade stanove i krov, nego barem malo da nam pomognu, bilo šta da nam se pomogne. Apelujem samo na bilo koga bilo šta da nam se pomogn,e jer za pet dana niko nam se konkretno nije obratio - rekla je Katarina Trivunović.

Za pomoć su se, posle požara, obraćali Opštini Palilula, ali su ih uputili na Grad, a takav odgovor od Opštine dobila je i ekipa Beogradske hronike. Ipak, u Gradu su rekli da za sada nemaju planove u vezi sa ovim slučajem.

Pvi sledeći zadatak, koji ne mogu sami da obave, jeste da nekako pokriju krov, makar najlonom ili ciradom.

Bonus video:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija