• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.05.2022

14:11

JEDAN JURIO "MILOŠEM VELIKIM" 252 NA SAT, DRUGI VOZIO SA 3,59 PROMILA ALKOHOLA U KRVI! Ovo su ŠOKANTNI REZULTATI akcije POJAČANE KONTROLE SAOBRAĆAJA!

Insajder/Novak Đurović

Društvo

JEDAN JURIO "MILOŠEM VELIKIM" 252 NA SAT, DRUGI VOZIO SA 3,59 PROMILA ALKOHOLA U KRVI! Ovo su ŠOKANTNI REZULTATI akcije POJAČANE KONTROLE SAOBRAĆAJA!

Podeli vest

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom vaskršnjih i prvomajskih praznika, sproveli su akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju i otkrili ukupno 55.167 prekršaja, od kojih su 28.160 prekršaja prekoračenja brzine

 

Tokom trajanja akcije, presretači su sankcionisali 13 vozača koji su upravljali vozilom brzinom većom od 210 kilometara na čas, a protiv četiri vozača podnete su prekršajne prijave zbog nasilničke vožnje. Tridesetsedmogodišnji vozač "bmv-a" isključen je iz saobraćaja jer je na auto-putu Miloš Veliki upravljao vozilom brzinom od čak 252,8 km/č. 

Kada je reč o vožnji pod dejstvom alkohola, iz saobraćaja je isključeno 2.608 vozača, od čega je čak 526 zadržano na trežnjenju u službenim prostorijama jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu. Saobraćajna policija je u Čoki iz saobraćaja isključila tridesetčetvorogodišnjeg vozača koji je upravljao mopedom sa 3,59 promila alkohola u organizmu, dok je u Požegi iz saobraćaja isključen četrdesetšestogodišnji vozač koji je upravljao putničkim vozilom sa 3,47 promila. U službenim prostorijama policije zadržano je i 96 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. 

Zbog nekorišćenja pojasa sankcionisano je 8.757 vozača, odnosno putnika u vozilu, a zbog nepropisnog prevoženja dece u vozilu sankcionisano je 195 vozača. 

Pored navedenih prekršaja, 2.468 vozača sankcionisano je zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona, 555 vozača zbog nepropisnog preticanja i 11.903 vozača zbog raznih drugih prekršaja. 

Tokom akcije, kontrolisani su i vozači motocikla i mopeda i otkriven je 401 prekršaj koji su učinili vozači ovih vrsta vozila. 

Apelujemo na vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa, da ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkohol i da brzinu prilagode uslovima puta kako bi sačuvali svoje i živote drugih učesnika u saobraćaju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
gago

pre 1 godinu

Milosem se vozi nenormalno.ne postuje se ogranicenje brzine cak i u tunelima.Rastojanje u tunelima se ne postuje,telefoni,vozi se obilaznom trakom.......

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!
Fudbal

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!

"Mančester siti razmišlja o budućnosti bez Pep Gvardiole. Sve manje veruju da će produžiti ugovor koji ističe 2025. godine", javlja španski portal "Relevo".

20.04.2024

10:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija