• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: J. Marković

10.05.2022

22:06

ŠIPTARSKI LOBI NE MIRUJE! Sportisti, pevači, manekeni... SVI ONI SANJAJU "VELIKU ALBANIJU", to nije pretnja samo po Srbiju, već i po region!

printscreen

Društvo

ŠIPTARSKI LOBI NE MIRUJE! Sportisti, pevači, manekeni... SVI ONI SANJAJU "VELIKU ALBANIJU", to nije pretnja samo po Srbiju, već i po region!

Podeli vest

Velika Albanija nije pretnja samo po Srbiju, već i po ceo region, a šiptarski lobi konstantnim provokacijama perfidno provlači ideju kao težnje albanskog naroda da živi u istoj državi i za to koristi javne ličnosti albanskog porekla!

Naime, već godinama, svako malo, na nekom od sportskih, muzičkih ili takmičenja talenata provuče se "dvoglavi orao", koji je simbol tzv. "velike Albanije". To se desilo i na otvaranju ovogodišnje Pesme Evrovizije!

Ove opasne šiptarske težnje provlače se na onim mestima gde se najmanje očekuje - na takmičenima koja pružaju razonodu ljudima. 

Tako smo imali prilike da vidimo fudbalske reprezentativce Švajcarske Štefana Lihtštajnera, Đerdana Šaćirija i Granita Džaku da na pokažu dvoglavog albanskog orla na utakmici sa Srbijom u okviru Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine.

Nakon izvinjavanja reprezentacije Švajcarske, ali i pomenutih sportista, nije puno trebalo da Džaka nastavi sa provokacijama. 

Foto: printscreen instagram

Granit Džaka

 

Na izboru za mis 2021. godine dogodio se skandal neviđenih razmera, kada je predstavnica Albanije, navodno, nagovorila predstavnice Srbije, Crne Gore i tzv. Kosova da rukama formiraju isti ovaj znak.

Tada se podigla velika prašina, posebno zato što je predstavnica Srbije sve vreme govorila da nije ni znala šta taj ozloglašen i znak znači!

Foto: printscreen

"nisu znale šta znači"

Osim pomenutih skandala i onoga koji se dogodio na otvaranju Evrovizije, kada je predstavnica Albanije na završila je svoj nastup, a onda rukama napravila dvoglavog orla, što je znak tzv. "velike Albanije", tako nešto dogodilo se i prethodne godine na istom takmičenju!

Foto: Printscreen You Tube

Ronela Hajati

Naime, prošlogodišnja predstavnica Albanije na Pesmi Evrovizije u Roterdamu, Andželija Peristeri, na konferenciji za novinare pre prve polufinalne večeri izašla sa svojim saradnicima i ukrštajući ruke formirala prstima neku frstu pantomimične ptice. Fotografijom se pohvalila i na Instagramu, a nedelju dana ranije objavila je još jednu sličnu uz komentar: "Orao je sleteo".

Foto: printscreen

Andželija Peristeri

Da ovakve provokacije neće prestati i da nisu slučajnost govori i to što popularna pevačica Dua Lipa, poreklom sa Kosova i Metohije, ne samo da učestalo pokazuje ovaj znak, već i širi velikoalbansku propagandu u svim svetskim medijima.

Jasno je da je sve to samo deo projekta, koji za cilj ima, ne samo otimanje dela teritorije Srbije, već i susednih država.

Foto: Informer

"velika Albanija"

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija