• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.05.2022

14:42

OVDE MUŠKARCI GREŠE! Dr Milošević objasnio da lekovi za potenciju mogu da dovedu do fatalnih POSLEDICA!

Shutterstock

Društvo

OVDE MUŠKARCI GREŠE! Dr Milošević objasnio da lekovi za potenciju mogu da dovedu do fatalnih POSLEDICA!

Podeli vest

Sve više muškaraca, pogotovo mlađih koristi lekove za potenciju. Da li oni mogu da ugroze zdravlje i na šta treba obratiti pažnju, otkrio je urolog dr Aleksandar Milošević

On je rekao da su lekovi za potenciju veoma popularni, ali da je ono što je loše što su se javili "falš" lekovi i da na našem tržištu ovi lekovi mogu da se nabave bez recepta. A da posledice koje može da izazove idu i do najtežih.

Sama činjenica da je lek vazoaktivan tj. da deluje na krvne sudove znači da može da izazove najteže posledice kod srčanih bolesnika, pa i letalne.

Osim na srčane bolesnike, ovaj lek može loše da deluje na mlade odnosno na grupu muškaraca kojima ovaj lek nije ni namenjen. Naime, lekovi za potenciju su namenjeni za muškarce nakon 50. godine, kada seksualna funkcija počne da opada.

Međutim, sve češće ga koriste mladi i iako je lek prošao sva ispitivanja, pa u principu ne bi trebalo da bude štetan za zdrave ljude, zloupotreba lekova može da dovede do fatalnih posledica.

- Zdravi ljudi retko oboljevaju - rekao je dr Milošević.

Foto: Informer

Dr Aleksandar Milošević

Govoreći o impotenciji, doktor Milošević je naglasio da je impotencija sklop raznih uzroka, a jedan od njih je i definitivno psihološki (strah od neuspeha), pa je i razgovor sa psihoterapeutom od velike važnosti, jer lečenje lekovima uz pomoć psihologa ili psihoterapeuta može da da najbolji efekat.

- Muškarci koji se javljaju zaista imaju problema sa erekcijom. Bitna je edukacija - rekao je.

Ne pred odnos, već svaki dan

Kako dr Milošević kaže, postoje različiti stavovi o doziranju ovih lekova, ali kada se ustanovi da muškarci mogu da uzimaju lekove i da su zdravi organski, ali da je u pitanju strah od neuspeha, onda je najbolje uzimati redovno lekove:

- Ne lek pred odnos, već minimalne količine leka svaki dan, a odnos kad se desi.

Na kraju gostovanja, Milošević je istakao da je kod potencije uvek prisutan psihološki problem, s tim što organski je posle 40. godine najčešće povezan za sdijabetesom ili povišenim pritiskom.

Lekovi sa potenciju u kombinaciji sa pritiskom

Potrebno je konsultovati kardiologa, kako bi se pronašla kombinacija koja neće ugroziti zdravlje.

Najbolje je konsultovati tim lekara - urologa, kardiologa, psihijatra i endrokrinologa, prenosi Tv Prva.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija