• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.05.2022

18:10

PROTIV SRBIJE SE VODI SPECIJALNI RAT! Organizovani veoma skupi hakerski napadi, vođeni iz različitih centara za hibridno ratovanje!

MUP Srbije

Društvo

PROTIV SRBIJE SE VODI SPECIJALNI RAT! Organizovani veoma skupi hakerski napadi, vođeni iz različitih centara za hibridno ratovanje!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas povodom brojnih lažnih dojava o bombama, da se protiv Srbije ''vodi specijalni rat'' i da je suštinski cilj svih napada na Srbiju da ona prestane da vodi samostalnu politiku i da odluke donosi pod pritiskom i u strahu, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova

- Protiv Srbije se vodi specijalni rat. Sa različitih adresa iz više evropskih država stižu pretnje na adrese institucija, novinskih kuća, privrednih društava. Napadi na našu zemlju nisu ni pokrenuti, ni sprovedeni od strane bilo kog pojedinca, u pitanju su masovni, organizovani i veoma skupi hakerski napadi, vođeni iz različitih centara za hibridno ratovanje - rekao je ministar Vulin i dodao:

- Samo vrednost opreme potrebne za udar takvog obima i snage kakav je bio današnji, prelazi sto hiljada evra, ali se naneta šteta u izgubljenim radnim satima i obustavljanju rada privrede meri milionima. Radi razumevanja koliko je napad organizovan i skup, govori i informacija da se oprema uništava odmah po izvršenom napadu kako se ne bi moglo sa sigurnošću utvrditi odakle je udar poveden. Prijave o postavljenim eksplozivnim napravama su u funkciji izazivanja uznemirenja, širenja panike i nanošenja štete privredi naše zemlje. Ali, suštinski cilj svih napada je da Srbija prestane da vodi samostalnu politiku i da odluke donosi pod pritiskom i u strahu.

Pozvao je građane da budu disciplinovani i uzdržani, da ne podležu panici i da poštuju naređenja koja im prilikom postupanja izdaju predstavnici policije.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova ulaže krajnje napore da u najkraćem roku izvrši preglede napadnutih ustanova i da normalizuje život. Takođe, Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom i Tužilaštvom za organizovani kriminal, čini sve da se ubrza proces međunarodne pravne pomoći putem kontaktnih tačaka uspostavljenih u skladu sa Budimpeštanskom konvencijom. Sve zakonom predviđene policijske radnje su izvršene pravovremeno i detaljno. Protiv Srbije se vodi specijalni rat i moramo biti spremni da izdržimo - izjavio je Vulin povodom učestalih lažnih dojava o postavljenim bombama.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera hakler

pre 1 godinu

ma daj .. treba ti sat vremena po zemlji da pokupis podatke o institucijama . . radno vreme ima na googlu .. adrese takodje .. cirkularni mail .. 1dan pripreme podataka za sve nato zemlje .. za slanje poruke kao i svaka poruka sto se salje . .10 sekundi ..

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija