• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.05.2022

10:50

OSMI BEOGRADSKI MANIFEST NA SAVA PROMENADI! Nesvakidašnje predstavljanje turističke ponude Srbije i regiona u preko deset festivalskih zona

Dušan Petković

Društvo

OSMI BEOGRADSKI MANIFEST NA SAVA PROMENADI! Nesvakidašnje predstavljanje turističke ponude Srbije i regiona u preko deset festivalskih zona

Podeli vest

Veliki festival manifestacija, destinacija i degustacija – Beogradski Manifest priprema svoje dugoočekivano osmo izdanje i to prvi put na novoj lokaciji - atraktivnoj Sava promenadi. Ovaj trodnevni porodični festival održaće se od 27. do 29. maja, a ulaz za sve posetioce biće besplatan

Jedinstveni interaktivni sajam turizma na otvorenom, Beogradski Manifest se prethodnih osam godina pozicionirao kao najveći porodični festival u regionu koji okuplja preko 60 opština iz Srbije i regiona, nastojeći da programskim predstavljanjem posetiocima približi duh i atmosferu brojnih interesantnih manifestacija i destinacija, ali i da istakne nacionalno blago autentičnih gastronomskih specijaliteta zbog kojih se turisti neretko opredeljuju da istraže nove destinacije.

Foto: Dušan Petković

Festival će biti pozicioniran na lepom i komfornom potezu Savskog šetališta, od Beton hale sve do platoa Geozavoda, te će posetioci imati prilike da tokom tri festivalska dana uživaju u opuštajućem ambijentu koji pruža pogled na reku, dok će duž pomenutog poteza moći da konzumiraju raznovrsne festivalske sadržaje segmentirane u čak deset festivalskih zona.

U zoni „Aduti Srbije” predstaviće se bogati turistički potencijali, tradicionalne i kulturološke različitosti i lepote više od 40 opština Srbije, dok će se u zoni „Stvaran svet oko nas” predstaviti Crna Gora sa svojom ponudom za predstojeću turističku sezonu, kao i Republika Srpska, koja će promovisati svoje destinacije i manifestacije koje bi definitivno trebalo posetiti. Na festivalu će se u posebnim zonama predstaviti i Turistička organizacija Beograda, kao i Turistička organizacija Srbije, koje od samog osnivanja podržavaju razvoj festivala.

Foto: Dušan Petković

Festivalska zona „Mašta može svašta” posvećena je najmlađima, a kao i svake godine, biće najveselija. Celodnevni zabavni programi, brojne kreativne radionice, ali i kostimirani junaci iz bajki, klovnovi, štulaši, mađioničari i dečje predstave, pružiće mališanima nezaboravni provod i sjajne uspomene.

Izložba oldtajmera, skulpture od slame, kao i izložba „Dobra stara vremena”, koja predstavlja svojevrstan vremeplov za jugonostalgičare, samo su deo jedinstvene festivalske atmosfere koja će obeležiti poslednji vikend maja u Beogradu.

Za uspeh i razvoj festivala izuzetno je značajna i kontinuirana podrška Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Grada Beograda, kao i Privredne komore Srbije.

Radno vreme festivala je u petak od 15 do 21 čas, dok su u subotu i nedelju festivalske kapije otvorene od 11 do 21 čas.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija