• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.05.2022

15:46

NEMA ZAŠTIĆENIH, PALE PRVE KAZNE! Poreska inspekcija zatvorila ove lokale zbog izdavanja STARIH RAČUNA!

printscreen

Društvo

NEMA ZAŠTIĆENIH, PALE PRVE KAZNE! Poreska inspekcija zatvorila ove lokale zbog izdavanja STARIH RAČUNA!

Podeli vest

Poreska inspekcija Ministarstva finansija nastavlja intenzivnu kontrolu primene e-fiskalizacije, na 15 dana zatvorili su prodajne objekte "Zlatarne Celje" i "Dajhmana" u beogradskom TC "Stadion", kao i restoran "Savski venac". Zaposleni su poreskim inspektorima (koji idu inkognito) izdali stare fiskalne račune

Iako je prošlo 18 dana od obavezne primene novog modela e-fiskalizacije, pojedinci još uvek pokušavaju da prevare i državu i potrošače, a ovakvim akcijama Ministarstvo finansija, na čijem je čelu Siniša Mali, dokazuje da niko nije zaštićen i da čuvaju budžet građana Srbije.

Podsetimo, ministar Mali je u ponedeljak na TV Pink rekao da je zadovoljan procesom uvođenja novog sistema fiskalizacije, koji je počeo da se primenjuje od 1. maja.

- Sada na računima dominira QR kod. Istakao bih da smo samo u petak, za jedan dan, imali 10 miliona izdatih fiskalnih računa. To je najvažniji alat u borbi protiv sive ekonomije. Mi pričamo o pomoći i poljoprivrednicima, građanima, mladima, privredi. Suština je u tome da svako ko ne uzme fiskalni račun šteti sebi, jer deo novca ide u budžet - naglasio je Mali:

Foto: Tanjug

Siniša Mali

- Nama nije stala nijedna investicija, gradimo 10 auto-puteva i brzih saobraćajnica, ali ćemo videti za prioritete u budućnosti, a uz to država ispunjava sve svoje obaveze. U poslednjih 10 dana Poreska uprava je uradila 367 provera na terenu.

Mi se sa ovim ne šalimo i nastavićemo kontrole. Građani treba da pomognu u tome, da skeniraju račune kako bi dobili poruku da li su validni ili ne. Samo zajedno možemo da se izborimo sa sivom ekonomijom, da čak i u krizi nastavimo da gradimo uređen sistem, jer tako stvaramo lepšu i uređeniju Srbiju, prenosi Kurir.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija