• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

29.05.2022

08:57

KAKO DA PREPOZNATE DA LI JE MESO U PRODAVNICI SVEŽE? Jednostavno je, za to vam je potrebno SAMO 5 SEKUNDI!

Pixabay

Društvo

KAKO DA PREPOZNATE DA LI JE MESO U PRODAVNICI SVEŽE? Jednostavno je, za to vam je potrebno SAMO 5 SEKUNDI!

Podeli vest

Meso u prodavnice stiže u raznim oblicima i nije uvek lako prepoznati koje je sveže i kvalitetno, posebno ako je mleveno

Najbolje bi bilo kupiti domaće meso ili kupovati proizvode iz regiona koji su prešli kraći put do prodavnica, ali pored podataka na ambalaži treba obratiti pažnju i na izgled mesa.

Iako mnogi ljudi misle da je nezdravo, mast daje mesu mnogo ukusa. Elizabet Resike iz poljoprivrednog centra u Nemačkoj smatra da kvalitetno meso treba da ima malo intramuskularne masti, a to se vidi po belim prugama koje podsećaju na žile kojima je meso išarano.

Osim toga, ako se kupuje upakovano meso, u njemu nikako ne sme biti vode. Dobro ga pogledajte pre nego što ga stavite u korpu, ne treba vam više od pet sekundi. Ako meso leži u krvavoj vodi, to znači da je staro.

Foto: Informer/shutterstock

Idealna boja zavisi od vrste mesa. Teletina treba da bude svetla, ali ne bela. Govedina treba da bude srednje crvena, ali ne previše tamna. Svinjetina je idealno bledoružičasta. Treba izbegavati sve sivkaste nijanse mesa.

Postoji još jedan način da lako proverite da li je upakovano meso još sveže. Ako se pritisne prstom, mora se brzo vratiti u prvobitno stanje i ne sme ostati udubljenje, a površina mesa mora da blista.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
trgovac

pre 1 godinu

Mala ispravka.Naime,goveđe meso u svežem stanju ne postoji KOD NAS u slobodnoj prodaji,ono se koristi samo u prerađevinama.U svežem stanju u prodaji je mlađe meso JUNETINA.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija