• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/M. Pešić

02.06.2022

15:44

IZGUBILA SAM MOĆ GOVORA, MENJAJU MI PELENE Ali ne odustajem! Vežbam iako imam rak bešike SVE BOLI, ALI SE BORIM

Privatna arhiva

Društvo

IZGUBILA SAM MOĆ GOVORA, MENJAJU MI PELENE Ali ne odustajem! Vežbam iako imam rak bešike SVE BOLI, ALI SE BORIM

Podeli vest

Rada Simić boluje od invazivnog karcinoma bešike, a svaki novi dan je za nju i jedna nova borba

Rada Simić (56) iz Šapca za svoju bolest saznala je 2007. godine, krajnja dijagnoza je bila ozbiljna, a ova hrabra žena za Informer.rs otkriva na koga je prvo pomislila kada je čula od čega boluje.

- Kada su mi rekli da bolujem od invazivnog karcinoma bešike sa metastazama na reproduktivnim organima, tata mi je bio još uvek živ. Prva misao mi je bila kako će moj tata bez mene.

U novembru 2020. godine, Rada je imala moždani udar.

- Doživela sam težak moždani udar i desna strana ruke i noge mi je oduzeta, nisam mogla da govorim, bila sam u nekoj vrsti kome 10 dana - kaže ona za naš portal i dodaje:

- U bolnici sam provela četiri meseca, a posle toga su me prebacili u Slankamen i tu sam provela dva i po meseca. Govor koji mi je bio oduzet, pa se vratio. Nije baš najbolje, ali relativno dobro pričam. 

Kako kaže, posledice moždanog udara su i dalje prisutne. Oduzeta joj je desna strana ruke i noge. 

Kako izgleda jedan Radin dan

Rada je nepokretna i zbog toga koristi invalidska kolica, a njen dan počinje menjanjem pelena, objasnila je ona.

- Dan mi počinje menjanjem pelena, nakon toga pijem kafu, a onda mi daju doručak, nakon čega nastavljam da ležim. Oko pola 11 mi dolazi fizioterapeut i oko sat vremena vežba sa mnom - kaže ona i dodaje da nakon toga gleda televiziju.

Ponekad kada je lepo vreme, kaže Rada, žena koja brine o njoj je izvede napolje u kolicima.

- Popodne vežbam sama koliko mogu.

Rada konstanto trpi jake bolove zbog bolesti.Kako kaže, na skali od 0 do 10, njeni bolovi su pod brojem 8.

Ova hrabra žena se bori sama sa svim nedaćama koje joj je život naneo.

- Nemam nikoga svog. O meni brinu muž i žena koje plaćam 30.000 dinara mesečno. Oni me oblače, hrane i sve ostalo što je potrebno...

Troškove kupanja, menjanja pelena, fizioterapeuta i saniteta snosi fondacija. Rada ne krije koliko joj borba za goli život teško pada.

- Evo, i sada plačem. Teško mi je. Još uvek sam relativno mlada, a u potpunosti zavisim od drugoga. To nije život o kojem sam maštala.

Bonus video:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija