• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.06.2022

14:42

DEKAN ARHITEKTONSKOG FAKULTETA DAO IZJAVU POLICIJI! Slede saslušanja drugih zaposlenih

printscreen

Društvo

DEKAN ARHITEKTONSKOG FAKULTETA DAO IZJAVU POLICIJI! Slede saslušanja drugih zaposlenih

Podeli vest

Dekan Arhitektonskog fakulteta u Beogradu Vladimir Lojanica danas je u svojstvu građanina dao izjavu u policiji u vezi sa svojim saznanjima povodom prijava studentkinja i studenata da ih profesor tog fakulteta vređa i uznemirava koristeći se seksualnim konotacijama, saznaje Euronews Srbija u Višem javnom tužilaštvu

Lojanica je izjavu u policiji dao samoinicijativno.

- Sutra je planirano uzimanje izjave od sekretara fakulteta, a u ponedeljak fakultetskog poverenika za ravnopravnost. Nakon toga, očekuje se da policiji iskaze daju i devojke koje se smatraju oštećenim - potvrđeno je za Euronews Srbija u Višem javnom tužilaštvu.

Povereniku za ravnopravnost do sada je više desetina devojaka podnelo interne prijave za uznemiravanje nakon javnog poziva dekana da to učine. 

Policija, kako je objašnjeno, uzima izjave po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu u cilju prikupljanja svih neophodnih podataka i obaveštenja radi utvrđivanja postojanja nekog krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti.

- Tužilaštvo je u ponedeljak formiralo predmet povodom medijskih objava u vezi sa navodima studentkinja i studenata Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, koji su objavljeni na društvenoj mreži Instagram i odmah dalo nalog policiji za postupanje. Po prijemu izveštaja od policije Više javno tužilaštvo u Beogradu će blagovremeno obavestiti javnost o daljem postupanju - rečeno je, prenosi euronews.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Solo

pre 1 godinu

Kao Dekan Arhitektonskog fakulteta u Beogradu Vladimir Lojanica nije znao jadan od njegovih profesora pipka i stipka mlade studentkinje i ko zna sta jos..Pa to ljudi ide od kad postoje Universiteti i takvi seksualni-Profesori koje Dekani stite i zataskavaju jos su bezobrazniji i napadniji da to prevazilazi svaku etiku i ponasanje na tom Univerzitetu koji je zreo za debelu Inspekciju i izbacivanje sa te pozicije kao i ostali Profesori koji bi da stipkaju i pipkaju..A sigurno ih ima jos samo se ceka lavina prijava..Samo napred Srpkinje promenite to Srpsko Maco ponasanje novim zakonima i zastitom..Prevrsili smo debelu meru u ponasanju i to od raznih Sekso-Profesora i Sekso-Dekana koji nista nerade po tom pitanju...a sta da je Dekanova cerka pipkana,stipkana i udarana po goloj guzi lenjirom kad ode na razgovor kod Sekso-Profesora..kako ce taj Dekan da odgovori tome njegovom sekso-Profesoru..to je pitanje za sve nas..???

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija