• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.06.2022

10:13

POKOLJ MEĐU RODITELJIMA NA VAJBER GRUPI! Hteli učiteljicu da šalju na more! MAME SE ŽESTOKO POSVAĐALE, JEDNA URADILA OVO!

Društvo

POKOLJ MEĐU RODITELJIMA NA VAJBER GRUPI! Hteli učiteljicu da šalju na more! MAME SE ŽESTOKO POSVAĐALE, JEDNA URADILA OVO!

Podeli vest

Školska godina se završava, priredbe se uveliko održavaju, a roditelji muče muku - šta kupiti učiteljicama i nastavnicama za kraj školske godine

Najviše dilema imaju roditelji dece koja završavaju četvrti ili osmi razared osnovne škole jer se njihova deca rastaju sa svojim učiteljicama, odnosno razrednim starešinama.

Osim što ovaj rastanak teško pada deci, pravi se drama oko poklona koji treba izabrati. Roditelji su ovu obavezu potpuno preuzeli na sebe, pa deca uglavnom ni ne znaju šta su darovala učiteljici. 

Svađe, prepirke, pa i uvrede postale su sastavni deo roditeljskih viber grupa na koje se masovno žale.

Majka jedne devojčice koja sada završava četvrti razred u jednoj školi na Vračaru kaže da je kod njih na grupi bilo veoma burno i napeto:

- Neverovatne stvari su predlagali za poklon. Želeli su da joj kupimo industrijsko zlato, jer ono ima najveću tržišnu vrednost. Drugi predlog su bile mindjuše sa dijamantima, a onaj koji me je potpuno šokirao je letovanje. Jedna majka je predložila da svi damo po 30 evra kako bismo učiteljici uplatili ol inkluziv aranžman u Egiptu ili Turskoj. Ja sam bila u šoku - kaže naša sagovornica.

Foto: Shutterstock

Nakon ovog predloga nastao je opšti haos na grupi:

- Jedna grupa roditelja je bila oduševljena ovim predlogom, druga je bila zgrožena. Počeli su da se psuju, vređaju. Nekoliko majki je čak napustilo grupu. To je bilo strašno!

Ona dodaje da nije problem u novcu koji treba da izdvoji, već u tome što smatra da nije svaki poklon pristojan:

- I kada bih kupovala sama poklon, sigurno bih potrošila taj novac. Da kupim neko cveće, dobru knjigu to je već to...Zaista nije stvar u novcu, mislim da su učiteljice zaslužile lep poklon od dece, ali u ovom sistemu odabira postoji dva problema. Prvi je što deca ne učestvuju i uopšte ih ne vaspitavamo da je važno nekog da obraduju, da treba da se potrude da izaberu. Drugi problem je što su neki pokloni nepristojni. Mislim da je zaista glupo nekom uplaćivati letovanje. Ta osoba sigurno ne želi da putuje sama, možda nema novac za trošak na putovanju, pa ih mi ovim izlažemo nepotrebnom nerviranju. Možda neko ne voli more, ne želi da putuje u neku zemlju - smatra ova mama.

Naša sagovornica navodi da je veoma važno da deca učestvuju:

- Važno je da oni daju lični pečat tom iznenađenju. Da napišu nešto, nacrtaju, odrecituju, zajedno se dogovore čime bi voleli da obraduju svoju učiteljicu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NEBOJŠA

pre 1 godinu

да,па то су дебили,рођени'90. ,које смо ми пустили низ воду.одгајали су их рарни аркани,гоксији,ћанде ,манде,звекији,спадојевићи,чеде јовановићи и чанци,девојчице су за углед имале ''НАЈПЛЕМЕНИТИЈУ''СОРТУ КУР.ВА,КОЈА СЕ ПРОДАВАЛА ЗА СИЛИКОНЕ,ИМПЛАНТЕ,БОТОКСИРАЊЕ,а оне мало мање ''атрактивне00за кутију цигарета и пиво у кафићу,а ми смо здушно од тога окретали главу,јер нисмо могли да им купимо ни сендвич за ужину.Е САД ТИ И ТАКВИ ИМАЈУ ДЕЦУ.....И НА ЊИМА ЉЕЧЕ СВОЈЕ КОМПЛЕКСЕ.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija