• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.07.2022

07:34

OVDE JE 40 DANA BORAVIO ČEDA JOVANOVIĆ!

Informer

Društvo

OVDE JE 40 DANA BORAVIO ČEDA JOVANOVIĆ!

Podeli vest

Čeda Jovanović je 40 dana spas od smrti tražio u selu Dub kraj Bajine Bašte. Kada je pozvao deda Milovana Miloševića, molio ga je da ga primi u njegovu kuću zdravlja jer do leta neće preživeti

Gospodin Milošević koji je nedeljama pružao pomoć Jovanoviću otvorio nam je vrata svog doma, te nam je pokazao gde je poznati poltičar živeo mesec ipo dana.

Milošević kaže da je Jovanović bio disciplinovan, da je slušao sve što mu je pričao i da mu nije bilo teško da na njemu sprovede svoje tretmane.

On nam je pokazao sobu u kojoj je Čeda spavao. Reč je o maloj prostoriji, sa dva kreveta, kao u studentskom domu, malim stolom i televizorom.

Foto: Informer

- Svaka soba ima svoje kupatilo, to je jedini luksuz koji je ovde imao. U kupatilu nema tolet papira, jer za vreme tretmana nije preporučeno da se on koristi. Nije zdravo. Zato smo svuda postavili ove male tuševe kojim se ljudi peru nakon nužde, koristio ih je i Čeda - kaže nam deda Milutin.

On nam je pokazao i zajedničko kupatilo u kom svake večeri klistira ljude koji dođu.
- Svakog dana je išao na klistiranje. On to u svojoj priči zove kanal, zato što mora da se klekne, nalakti se. Stavlja se cevčica u čmar da bi došlo do klistiranja - detaljiše deda Milutin. Z

Foto: Informer

Za vremena boravka u kući zdravlja Čeda je uživao u čistom vazduhu, šetnjama po Bajinoj Baštini, ali i po obroncima planine Tara.

- Pravio nam je svaki dan doručak, večeru. Išli smo po Tari, šetali. Bio je veoma disciplinovan. Postali smo veliki prijatelji - kaže Milošević.

Foto: Informer

Čeda se i dalje hrani po režimu ishrane koji mu je preporučio deda Milutin. Ishrana mu se bazira na voću, povrću i žitaricama. 

-Javlja mi se stalno. Kada je došao, nije mogao vozi od Beograda do Duba, a sada ide do Beča, Bosne, Crne Gore. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija