• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mod.gov.rs

30.06.2022

15:32

Naša vojska mora biti bez premca u regionu! Ministar Stefanović obišao učenike Srednje stručne vojne škole “1.300 kaplara”

mod.gov.rs

Društvo

Naša vojska mora biti bez premca u regionu! Ministar Stefanović obišao učenike Srednje stručne vojne škole “1.300 kaplara”

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas učenike Srednje stručne vojne škole “1.300 kaplara”, koji završavaju tronedeljnu obuku u terenskim uslovima u kasarni “Vojvoda Živojin Mišić” u Valjevu. On je tom prilikom poručio budućim podoficirima da su elita naše zemlje i da od njih očekuje da budu najbolji u našoj vojsci, koja u regionu mora da bude bez premca

Zaista sam zadovoljan znanjem koje ste uspeli da steknete, posebno vi iz prve godine za vrlo kratko vreme i, naravno, vi koji ste četvrta godina i ovde ste u ulozi starešina. Uverio sam se koliko ste svi posvećeni. Vi predstavljate elitu ove zemlje i budućnost naše vojske i nemojte to da zaboravite. Sa znanjem i veštinama koje stičete, uz nova sredstva i tehniku koju nabavljamo, očekujemo da sutra budete najbolji u našoj vojsci, a naša vojska u našem regionu mora da bude bez premca. Važno je da se svakoga dana svi zajedno borimo da to tako bude – rekao je ministar Stefanović u razgovoru sa budućim podoficirima. 

Foto: mod.gov.rs

Nastavićemo i da povećamo primanja i da kupujemo novu tehniku, ali ključna stvar su ljudi, poručio je ministar odbrane.

- Vi ćete sutra biti, neki od jeseni, neki za par godina, vi ćete biti starešine naše vojske kojima je poverena najvažnija stvar u ruke i to nisu ni avioni, ni helikopteri, nego vojnici. Zadovoljan sam što ste veoma mladi, a već ste obukli uniformu, časnu uniformu naše Srbije i to je veliki ponos i za vas i za vaše porodice. I iskreno sam vam zahvalan što ste se opredelili da se bavite ovom profesijom – rekao je ministar Stefanović.

Foto: mod.gov.rs

Sa ministrom Stefanovićem tokom obilaska bili su rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik vanr. prof. dr Goran Radovanović, načelnik Vojne akademije pukovnik vanr. prof. dr Srđan Blagojević, komandant Drugog centra pukovnik Saša Stojiljković i načelnik Kabineta ministra pukovnik Stevan Kotarlić.

Foto: mod.gov.rs

Učenici Srednje struče vojne škole prikazali su deo strojeve obuke, obuke u rukovanju naoružanjem, kao i pripreme za izvršenje gađanja, dok su prikazali i veštine u savlađivanju poligona pešadijskih prepreka. Pod budnim okom instruktora iz Drugog centra za obuku, budući podoficiri tokom obuke u terenskim uslovima stiču praktične veštine neophodne za komandovanje grupom, timom i odeljenjem i uspešno obavljanje drugih podoficirskih dužnosti. U skladu sa tematskim planom, učenici prve i druge godine prolaze sadržaje osnovne vojničke obuke, dok se njihove starije kolege osposobljavaju za komandovanje taktičkim jedinicama ranga odeljenja i izvođenje opštevojne obuke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
srbi narod cigana sa turskim o

pre 1 godinu

Srbi su genocidni zlocinci i kukavice poraženi od svih susjeda pogotovo od Hrvata kada su pred Oluom bježali poput pacova na traktorima!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija