• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.07.2022

15:24

DA LI TRUDNICE SMEJU DA PUTUJU I DA SE RASHLAĐUJU NA KUPALIŠTIMA? Ginekolog objasnio: Evo šta posle 32. nedelje trudnoće ne bi trebalo da rade

Društvo

DA LI TRUDNICE SMEJU DA PUTUJU I DA SE RASHLAĐUJU NA KUPALIŠTIMA? Ginekolog objasnio: Evo šta posle 32. nedelje trudnoće ne bi trebalo da rade

Podeli vest

Vanja Milošević je istakao da su visoke temperature koje idu uz visoku vlažnost pogodno tlo za razvijanje infekcija

Mokar kupaći, neadekvatni bazeni, to može da zakomplikuje život, rekao je Milošević.

Kako je leto u toku, a koronavirus još uvek prisutan, postavlja se pitanje da li se trudnicama preporučuju putovanja.

Foto: S.S

Ginekolog Vanja Milošević rekao je da bi ovde najslikovitija bila ona rečenica da "nam je sve dozvoljeno, ali nam nije sve od koristi".

- Trudnice često vole da kažu da one nisu bolesne. Ono što se meni čini, u principu se u svemu često bavimo posledicama, a ne uzrocima. Umerenost u svemu je posebno neophodna kad su trudnice u pitanju, posebno u tim letnjim mesecima, kad svi imamo potrebu za odmorom. Ta umerenost bi trebalo da bude vodilja svakoj trudnici, a naravno i svima onima oko nje - istakao je Milošević.

Vanja Milošević je istakao da su visoke temperature koje idu uz visoku vlažnost pogodno tlo za razvijanje infekcija.

Foto: printscreen/Kurir tv

Vanja Milošević, ginekolog

- Koliko god da, s jedne strane, visoke temperature odmažu prisustvu virusa, pa te virusne infekcije u letnjem periodu nisu prisutne, s druge strane te gljivične i bakterijske su izraženije. Mokar kupaći, neadekvatni bazeni, to može da zakomplikuje život. A kad su trudnice u pitanju, posebna obazrivost je neophodna - rekao je ginekolog.

Većina trudnica se trudi da vodi normalan život, a tu spadaju i putovanja i rashlađivanja na javnim kupalištima.

- Svaka trudnoća je individualna i svaka trudnica mora da se konsultuje sa svojim ginekologom i da zajedno sa njim sagledaju sve apekte eventualne rizičnosti trudnoće. Ono što je stav svakog od nas je da posle 32. nedelje kada postoji opasnost od putovanja i prevremenog porođaja, ne bi trebalo da se udaljavaju od mesta gde će se porađati, kao i u prvim nedeljama trudnoće kad je rizik od spontanog pobačaja veći - rekao je Vanja Milošević, prenosi Pink.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija