• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.07.2022

12:32

MINISTAR VULIN NA SEMINARU: Policijski pregovarači ključni za rešavanje kriznih situacija!

Tanjug

Društvo

MINISTAR VULIN NA SEMINARU: Policijski pregovarači ključni za rešavanje kriznih situacija!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je danas Regionalnom seminaru za policijske pregovarače u Nastavnom centru Kula koji po prvi put organizuje MUP Srbije

Vulin je poručio da je posao svakog pregovarača veoma ozbiljan, težak i složen, kao i da za pregovarače nema većeg uspeha od spasenog ljudskog života.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova izrazito ceni vaš trud, rad i posvećenost svom poslu, i pohvaljuje vaše napore da u svakoj situaciji u kojoj se nađete kao pregovarači izlazite iz nje kao pobednici i spasete tuđe živote. Pravovremeno reagovanje i profesionalnost koju posedujete su ključni za rešavanje krizne situacije", poručio je ministar unutrašnjih poslova.

Vulin je poručio da Ministarstvo unutrašnjih poslova visoko ceni postignute rezultate pregovarača i da će oni uvek imati podršku od strane Ministarstva, istakavši neophodnost da se članovi Pregovaračkog tima i u buduće konstantno usavršavaju kroz obuke i seminare gde će nadograđivati svoje komunikacione sposobnosti i veštine, usvajati nove taktike i znanja.

„Kada je najteže, vi ste tu, ne pitajući ni za radno vreme, niti za doba dana, vi ste tu da se suočite sa najtežim situacijama i da ih svojom sposobnošću i veštinama rešite tako da taoci budu spaseni, da žrtve ne stradaju.
Na vežbi i pregovrači iz Srpske i Slovenije 

Malo ko može da se tako racionalno i prisebno ponaša u najtežim i najopasnijim situacijama sve vreme misleći na primarni zadatak, odnosno na spasavanje života zarobljenih ljudi i njihovo bezbedno zbrinjavanje. Divim se vašoj hrabrosti, MUP Srbije zaista ima Pregovarački tim koji je cenjen i u regionu i u Evropi i od koga druge policije mogu mnogo da nauče", kazao je Vulin.

Ministru su članovi Pregovaračkog tima MUP-a, u sadejstvu sa Žandarmerijom, prikazali vežbu krizne situacije otmice sa taocima, a u vežbi su učešće uzeli i pregovarači iz Republike Srpske i Slovenije, navedeno je u saopštenju MUP-a.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija