• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic.rs

29.07.2022

19:34

NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM! NA GRANICAMA SE ČEKA I PO TRI SATA! Najveće gužve su na ovim PRELAZIMA!

Marko Đoković

Društvo

NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM! NA GRANICAMA SE ČEKA I PO TRI SATA! Najveće gužve su na ovim PRELAZIMA!

Podeli vest

Sezona godišnjih odmora, kao i podudaranje sa religijskim praznicima i neradnim danima u regionu, tradicionalno pravi "čepove" na graničnim prelazima

Slična situacija vlada i danas, poslednjih dana jula. Prema informacijama na sajtu AMSS-a, ali i rečima samih putnika, najveće gužve su na Horgošu I i II, Batrovcima i Preševu, gde se čeka satima na ulazak u Srbiju.

Srpski turisti koji su krenuli put Grčke, preko Severne Makedonije, moraće danas da se naoružaju strpljenjem, bilo da su put mora krenuli preko graničnog prelaza Preševo - Tabanovce ili omiljenim alternativnim pravcem, Prohor Pčinjski - Pelince.

Foto: printscreen

Kilometarske gužve ka Severnoj Makedoniji

Na ulazak u zemlju manje se čeka

Na izlazak iz Srbije na graničnom prelazu Preševo, prema podacima sa AMSS-a, čeka se dva i po sata, dok je prema rečima naših turista, ta vremenska odrednica veća od tri sata. Sa druge strane, na ulazak u Srbiju, čeka se oko sat vremena.

Izvor sa granice, kaže da je gužva kilometarska, o čemu svedoči i video zapis koji je nastao u smeru ka Severnoj Makedoniji.

Oni koji se odluče da idu preko graničnog prelaza Prohor Pčinjski, makar prema podacima sa sajta AMSS-a, čekaće oko sat i po. Međutim, prema rečima onih sa terena, i tu se na prelazak čeka oko dva sata. Nešto bolja situacija vlada kada se radi o ulasku u zemlju, pošto se čeka tek nešto oko pola sata.

U smeru ka Hrvatskoj, na graničnom prelazu Batrovci - Bajkovo, na izlazak iz Srbije se čeka oko pola sata, dok se na ulaz u našu zemlju, čeka nešto više od sat i po.

Situacija se menja iz časa u čas

Oni koji su se danas uputili prema Crnoj Gori, i to preko graničnog prelaza Gostun, prema podacima sa sajta AMSS-a, u oba pravca će čekati po pola sata.

Na graničnom prelazu Horgoš I na izlazak iz Srbije, čeka se pola sata, dok se na ulazak čeka jedan sat. Nešto gora situacija je na Horgošu II, gde se na ulaz u Srbiju čeka čak pet sati. Sa druge strane, prema sajtu AMSS-a, na izlaz se čeka samo pola sata.

Ulazak u Grčku iz pravca Severne Makedonije

Prema podacima na sajtu AMSM-a, na ulazak u Grčku preko graničnog prelaza Bogorodica - Evzoni, čekanje je minimalno, dok pojedini srpski turisti, koji se nalaze pred graničnim prelazom, kažu da su čekali oko jednog sata na ulazak u zemlju Helena.

Slični podaci važe i za alternativni granični prelaz Dojran, sudeći prema podacima sa AMSM-a, ali i rečima naših turista, koji su u grčkim grupama pisali kako su granicu prešli za manje od pola sata.

Ipak, sve ove informacije je najbolje uzeti sa manjom dozom rezerve, pošto se situacija kada se radi o prelasku graničnih prelaza, menja iz časa u čas.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija