• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

18.08.2022

12:12

Ministar Vulin: Alkotestiranje vozača doprinelo većoj bezbednosti

Tanjug

Društvo

Ministar Vulin: Alkotestiranje vozača doprinelo većoj bezbednosti

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je obeležavanju 16 godina od pokretanja kampanje "Kad pijem, ne vozim", koja se ostvaruje kroz zajedničku saradnju Uprave saobraćajne policije, Apatinske pivare i Agencije za bezbednost saobraćaja

Ovom prilikom, Apatinska pivara je donirala Upravi saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova 20 alkometara najsavremenije generacije, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Vulin je poručio da je ovo kampanja sa najdužom tradicijom u kojoj učestvuje Uprava saobraćajne policije, kao i da su aktivnosti saobraćajne policije pojačane, posebno tokom avgusta, kada se u Srbiji održava najveći broj festivala na otvorenom.

- Tokom prethodnih godina, Apatinska pivara donirala je Upravi saobraćajne policije 155 alkometara najsavremenije generacije, 50.000 usnika za alkometre, kao i 600 svetloodbojnih prsluka koje policijski službenici koriste u kontroli saobraćaja. Ukupna vrednost dosadašnjih donacija je oko 150.000 evra - rekao je ministar unutrašnjih poslova.
 

Foto: Tanjug

Kako je istakao ministar Vulin, masovno alkotestiranje vozača doprinelo je većoj bezbednosti građana u saobraćaju, kao i povećanju opšte sigurnosti.

- Nema nikakvog opravdanja ako neko sedne pijan za volan. Budite savesni vozači, štitite svoje i tuđe živote - kazao je Vulin dodavši da je u prvih sedam meseci ove godine, zbog ovog prekršaja iz saobraćaja isključeno više od 34.000 vozača, što je za gotovo 8.000 više u odnosu na prošlu godinu.

Direktor Apatinske pivare Igor Vukašinović poručio je da je jedan od ciljeva i zadataka Apatinske pivare da utiču na svest građana i potrošača da ne sedaju za volan, ukoliko prethodno konzumiraju alkohol.

- Verujemo da će ovogodišnja donacija, 20 alkometara najsavremenije generacije, dati značajan doprinos bezbednosti u saobraćaju. Ukoliko znate da ćete konzumirati alkohol, koristite taksi, sejf drajvera, prošetajte, koristite gradski prevoz ili zamolite prijatelja za sigurnu vožnju - rekao je Vukašinović.
 

Foto: Tanjug

Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević istakao je da je jedan od strateških prioriteta saobraćajne policije da se iz saobraćaja isključi što veći broj vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, zahvalivši se Apatinskoj pivari na donaciji.

- Zahvaljujem se Apatinskoj pivari na podršci i svim donacijama koje smo imali tokom 16 godina saradnje. Saobraćajna policija više od pet godina sprovodi proceduru prema kojoj svaka kontrola vozača podrazumeva i alkotest, zbog čega je vrlo bitno da svaka patrola saobraćajne policije bude opremljena alkometrom i u tom smislu podrška Apatinske pivare je za nas od velikog značaja - rekao je načelnik Uprave saobraćajne policije Lakićević.

V. d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović poručio je da preventivne aktivnosti Agencije za bezbednost saobraćaja, uz podršku represivnih mera MUP-a, daju najbolje rezultate kako o podizanju nivoa svesti naših sugrađana kada je reč o bezbednosti saobraćaja, tako i o smanjenju stradanja usled saobraćajnih nezgoda, navedeno je u saopštenju MUP-a.

- U danima smo letnjih muzičkih festivala gde se očekuje veliki broj posetilaca, a posebno mladih. Apelujem na sve građane da budu savesni i odgovorni učesnici u saobraćaju - kazao je Stamatović.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija