• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.09.2022

15:31

NASTAVLJA SE PODRŠKA ZDRAVSTVU! Kompanija NIS donirala vodu «Jazak» bolnici u Batajnici

Informer

Društvo

NASTAVLJA SE PODRŠKA ZDRAVSTVU! Kompanija NIS donirala vodu «Jazak» bolnici u Batajnici

Podeli vest

Kompanija NIS nastavila je sa podrškom zdravstvenim ustanovama u našoj zemlji u kojima se leče oboleli od COVID-19. Želeći da olakšaju bolničke dane pacijentima, ali i doprinesu unapređenju uslova za rad medicinskog osoblja, predstavnici NIS-a uručili su danas donaciju od gotovo 10.000 litara pijaće vode „Jazak“ kovid bolnici u Batajnici, koja posluje u sastavu Univerzitetskog kliničkog centra Srbije. Donaciju je u ime kompanije NIS uručio Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora, dok je u ime domaćina uručenju donacije prisustvovala dr Tatjana Adžić Vukičević, direktorka bolnice u Batajnici

Današnja donacija je nastavak podrške koju kompanija NIS pruža zdravstvenim ustanovama širom Srbije koje zbrinjavaju obolele od COVID-19. Kompanija je tokom 2020. i 2021. godine tim ustanovama poklonila više od 111 hiljada litara pijaće vode u vrednosti od sedam miliona dinara. Pored bolnice u Batajnici, voda „Jazak“ donirana je Kliničkom centru Vojvodine, Univerzitetskom kliničkom centru Niš i pripadajućoj kovid bolnici u Kruševcu, kao i medicinskom osoblju kovid odeljenja KBC „Bežanijska kosa“. Pored ustanova specijalizovanih za lečenje pacijenata obolelih od COVID-19, kompanija NIS je donirala pijaću vodu i pacijentima na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, kao i mnogim drugim zdravstvenim ustanovama širom Srbije. Tatjana Adžić Vukičević, direktorka bolnice u Batajnici, zahvalila je kompaniji NIS na podršci pacijentima i zdravstvenim radnicima.

„Želim da se zahvalim kompaniji NIS za pomoć koju je donirala kovid-bolnici Batajnica u vidu neophodne vode koja će koristiti nama, zdravstvenim radnicima i našim pacijentima. Želim da vam se još jednom najljubaznije zahvalim što ste izdvojili vreme i došli da nas obiđete“, istakla je Tatjana Adžić Vukičević.

Foto: Informer

Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a, naglasio je da je ulaganje u zdravstvo jedno od strateških opredeljenja kompanije.

„Proteklih godina smo videli koliko je bitno imati čvrst, efikasan i fleksibilan zdravstveni sistem. Kompanija NIS, koja se bavi energetskom bezbednošću, već odavno prepoznaje koliko je bitno imati jak zdravstveni sistem i koliko je to važno za naše građane. Zbog toga smo u podršku zdravstvu do sada uložili gotovo 240 miliona dinara. Ispred ove bolnice mi vidimo da država ulaže značajna sredstva u zdravstvene institucije, ali u zdravom društvu i biznis mora da bude odgovoran i da se tako ponaša.

I mi smo građani, i mi smo korisnici, i mi isto dolazimo u ove ustanove. Zato NIS svoje donacije sprovodi sistemski i ne samo u Beogradu, nego i u Kruševcu, Novom Sadu, Zrenjaninu. Želimo da budemo primer i da se i druge kompanije pridruže istom cilju. I to ostaje naše strateško opredeljenje“, izjavio je Smirnov.

Foto: Informer

Podrška zdravstvenim ustanovama jedan je od osnovnih pravaca društveno odgovornog poslovanja kompanije NIS. Od 2009. godine kompanija je kroz različite programe i donatorske aktivnosti u unapređenje uslova za rad javnog zdravstva investirala gotovo 240 miliona dinara. Na podršci zdravstvenim radnicima angažovali su se i zaposleni NIS-a, članovi Kluba volontera, koji su organizovali akcije uređenja i ulepšavanja prostorija brojnih zdravstvenih ustanova u našoj zemlji. Među institucijama javnog zdravstva koje je podržala kompanija NIS su i Institut za majku i dete „Dr Vukan Čupić“, Univerzitetska dečja klinika „Tiršova“ u Beogradu, Institut za zdravstvenu zaštitu
dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, Opšta bolnica „Studenica“ u Kraljevu, Kliničko-bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici, Hemato-onkološko odeljenje za dečje interne bolesti u Nišu i mnoge druge. Podrška zdravstvu i medicinskim radnicima ostaće jedan od prioriteta društveno odgovornih projekata kompanije NIS i u narednom periodu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija