• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.09.2022

11:44

GODINU DANA BEZ INTIMNIH ODNOSA! Ispovest jedne Beograđanke - To mi je sve upropastilo

Shutterstock

Društvo

GODINU DANA BEZ INTIMNIH ODNOSA! Ispovest jedne Beograđanke - To mi je sve upropastilo

Podeli vest

Često slušamo o tome kako nakon nekog vremena u dugim vezama intimni odnosi postanu ređi, a nekada skoro nepostojeći, ali uglavnom postoji narativ da je problem u ženi

Gledamo to u filmovima, serijama, okruženi smo "boli me glava" forama i fazonima o ženama, te su čak i starije žene govorile da dužnost žene mora da se ispunjava kako ih muškarac ne bi prevario - te možete zamisliti iznenađenje mladih devojaka koje se susreću sa nedostatkom intimnih odnosa u vezi, a da je do muškarca.

Nismo provodile baš dane i dane razgovora sa našim majkama o ovim temama, te niko mladim ženama ne govori o tim problemima. Baš zato prenosimo iskustvo jedne mlade Beograđanke koja više od godinu dana nije imala intimne odnose, a od toga je deset meseci bila u dugoj vezi - dok na kraju nije raskinula sa dečkom. I pre nego što počnete da osuđujete - nedostatak odnosa nije bio razlog.

- Kada smo se smuvali imali smo toliko strastven život u spavaćoj sobi, ali i veza je bila takva uopšte. Stalno smo se mazili, ljubili, grlili i imali smo tu neku intimu na kojoj su nam mnogi zavideli. Međutim, "faza medenog meseca" se završila i posledica je bila - ređi intimni odnosi - ispričala je M.M.

Takođe je rekla da nije bilo do nje, i da se često osećala nesigurnom zbog toga.

- Nekoliko puta me je i odbio jer je bio "umoran", što nikada ranije nije predstavljalo problem. Hajde, okej, umoran je, nismo više zaluđeni jedno drugim i ne želim da navaljujem. A, iskreno, malo je i ponižavajuće kada te partner odbije više puta, vremenom počneš da sumnjaš u sebe i pitala sam se da li ga uopšte privlačim više?

Foto: Shutterstock

Odnosi su postali ređi, a intima se vremenom gubila

Uvek su, kako kaže, vodili potpuno iskrene i otvorene razgovore kada je u pitanju njihov intiman život, te joj je bilo baš čudno što je na ovu temu ostajao nem, ili pak, ljut.

- Tada bih se setila svoje drugarice kojoj je dečko čak govorio da je "nimfomanka" i "nezasita", i iako mene moj nije vređao, imao je komentare poput "nije sve u polnim odnosima" ili "zar je tebi veza samo to" - a pritom nije ni blizu samo to. Vremenom se neka naša fizička bliskost i intima gubila, te sam se osećala kao da smo drugari više nego partneri.

Primetila je i da nema uvek jutarnju erekciju i tada je prvi put pomislila da možda postoji neki fizički problem više nego problem u njihovom odnosu kao takvom. Ali, on je uvek temu samo preskakao ili odgovarao sa "nemam pojma, raspitaću se". Kako je tema delikatna, nije želela da pritiska.

- Čak sam želela sebe da ubedim da sve što mi imamo jeste dovoljno i ne, intimni odnosi nisu toliko važni, ali prestali su i dodiri, zagrljaji, poljupci... Nakon šestog meseca bez odnosa ili priče o odnosima, bilo kakve njegove inicijative, želje, videla sam da pucamo. On je postao grub, nezainteresovan, zajedljiv i prosto se menjao kao osoba. Da me vara, prosto nije imao kada, a i verovatno ne bi bio toliko nervozan.

Foto: Informer

Postali smo drugari

- Najtužnije je što je on moj najbolji prijatelj i da nije nestala ta neka naša povezanost, možda bih i pristala na takav život. Ali sve se nekako ugasilo. Odaljili smo se i jednostavno smo postali "drugari". Uz njega sam se uvek osećala kao vatrena žena, tim očima me je gledao i imala sam samopouzdanja, ali i to se ugasilo. Znate, obično (ne kažem svi muškarci, odmah da se ogradim), ali obično nas muškarci vijaju da bismo imali intimne odnose, bar dok smo mladi. I nekako, često su se moje drugarice trudile da neku kombinaciju pretvore u vezu i žene o tome pišu već decenijama, da se ne lažemo. Ali, niko te nikada ne pripremi na to da muškarac koga voliš najviše na svetu - može da te odbije - iskreno je rekla M.M.

Sagovornica je ispričala kako je prestala da ima samopouzdanje, na sebe više nije gledala na isti način i da koliko god naša slika o nama samima ne treba da zavisi od muškarca, ona ipak nije mogla da se nosi sa time da je on ne želi u tom smislu. Vremenom je imala osećaj kao da gubi i samopoštovanje, te je samo prestala da pokušava.

- Prvo odnosi, onda intima, poljupci, pa je krenula nervoza... Sve je ličilo na neki brak od 30 godina u kom je i ljubav nekako nestala... Navika, ali ona ružna. Slagali smo se mi i zezali, ali drugarski, ali opet nismo toliko dobri drugovi da on želi da razgovara sa mnom. Ja sam se i raspitivala, slala mu razne videe, članke, išla i sama na terapiju, ali sam na kraju morala da prihvatim da ne mogu da ga nateram ni na šta.

Bila je tužna, razočarana i nesrećna, a on se potpuno zatvorio. Nije mogla da prodre do njega i nakon deset meseci bez intimnih odnosa odlučila je da raskinu vezu.

Foto: Shutterstock

Nismo mi bili više "mi"

- Nije išlo više. Nije mi bilo normalno da imam više zajedničkih tema i problema sa mamom i komšinicama nego sa svojim vršnjakinjama, a pazite mi smo mladi, nemamo ni 30. Još smo u kontaktu, volimo se u tom nekom smislu, ali odgurnuo me je od sebe i nisam mogla više protiv talasa.

Nije želela o tome da priča sa drugaricama, jer je to njihova intima, ali tek kada je progovorila o svemu, kao i sa nekim starijim ženama iz njenog života, čula je koliko se često to dešava, nažalost.

- Niko muškarce ne uče da budu ranjivi, otvoreni i da njihov "ponos" nije zapravo njihov ponos i smisao života. Kako mi žene idemo redovno ginekologu i stalno se priča o prevenciji i pregledima, mislim da se ne posvećuje dovoljno pažnje razgovorima sa momcima i mladim muškarcima i ne razgovara se o važnosti redovnih pregleda. Njemu sam poslala broj urologa i seksologa, rekla da ću biti uz njega ukoliko mu je frka da ide sam i da kroz sve to prolazi sam, ali evo skoro mesec dana kasnije, nije ni pozvao lekara.

Rešila je da posle pet godina stavi tačku na njihov odnos i okrene se sebi.

- I ne, nisam poletela u krevet sa prvim muškarcem koji je naišao i čak "slavim" godinu dana bez intimnih odnosa. Ume da bude baš teško, nedostaje mi i teško mi je da prihvatim da pored svih mojih pokušaja on nije mogao da se potrudi ni malo da bi video u čemu je problem. S druge strane mnogo mi je lakše da u svoj krevet ležem sama, nego pored nekoga pored koga se osećam usamljeno - otvoreno je ispričala M.M, prenosi Espreso.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija