• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.09.2022

12:30

BRIGA O SUGRAĐANIMA NIJE SAMO NJIHOV POZIV, VEĆ I NAČIN ŽIVOTA! Pripadnici MUP pokazali solidarnost i društvenu odgovornost!

Tanjug

Društvo

BRIGA O SUGRAĐANIMA NIJE SAMO NJIHOV POZIV, VEĆ I NAČIN ŽIVOTA! Pripadnici MUP pokazali solidarnost i društvenu odgovornost!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je danas akciji dobrovoljnog davanja krvi i testiranju zaposlenih pripadnika MUP-a za upis u registar davalaca matičnih ćelija hematopoeze Srbije i istakao da je ponosan na svoje policajce koji su tu za svoje građane i u ovakvim prilikama, a ne samo dok obavljaju svoj posao

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova koji su svakodnevno spremni da polože i svoj život kako bi odbranili bezbednost svojih sugrađana i učinili sve da osiguraju njihov miran život, uvek su spremni da se odazovu akcijama dobrovoljnog davanja krvi i na taj način pomognu svojim građanima kojima je pomoć potrebna - kazao je ministar posle razgovora sa policijskim službenicima koji su se u velikom broju odazvali današnjoj akciji.

Foto: Tanjug

Vulina je doktorka Glorija Blagojević iz Instituta za transfuziju krvi upoznala sa postupkom testiranja i upisa u registar matičnih ćelija, a on je poručio da je ponosan na humanost svojih policajaca, koji će donacijom matičnih ćelija pomoći pacijentima koji boluju od teško izlečivih bolesti.

Foto: Tanjug

Ministar je kazao i da je među dobrovoljnim davaocima veliki broj srpskih policajaca, da su oni redovni davaoci.

- Briga o sugrađanima nije samo njihov poziv, već i njihov način života. Učestvovanjem u ovim akcijama koje za cilj imaju povećanje zaliha krvi, ali i upisom u registar matičnih ćelija, pokazali su solidarnost i društvenu odgovornost koja treba svima da služi za primer - kazao je ministar.

Foto: Tanjug

Napomenuo je da su policajci tu ne samo kada je u pitanju organizovana akcija, već da su spremni da se u bilo koje doba dana, ili noći, odazovu na pozive za hitno davanje krvi u pojedinačnim slučajevima i ukazao da je siguran da će tako i nastaviti.


Sektor za ljudske resurse MUP-a već godinama unazad ostvaruje odličnu saradnju sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, tako što dva puta godišnje organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi, a ove godine MUP-u je dodeljena je plaketa „Široko srce“ u znak priznanja za postignute izuzetne rezultate na omasovljavanju dobrovoljnog davalaštva krvi u 2021. godini u kategoriji javnih preduzeća, ustanova i kompanija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija