• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.09.2022

16:31

NAŠI SPECIJALCI SPREMNI SU U SVAKOM TRENUTKU DA NAS ZAŠTITE! Stefanović: Ova jedinica neprekidno trenira i testira granice izdržljivosti, UVEK NA BRANIKU OTADŽBINE!

www.mod.gov.rs

Društvo

NAŠI SPECIJALCI SPREMNI SU U SVAKOM TRENUTKU DA NAS ZAŠTITE! Stefanović: Ova jedinica neprekidno trenira i testira granice izdržljivosti, UVEK NA BRANIKU OTADŽBINE!

Podeli vest

Pripadnici specijalnih jedinica Vojske Srbije neprekidno treniraju i testiraju granice izdržljivosti i u najtežim mogućim uslovima, kako bi u svakom trenutku, ukoliko zatreba, bili spremni da zaštite Srbiju, izjavio je ministar odbrane Nebojša Stefanović

- Naše specijalne jedinice danas su u samom vrhu ovog dela Evrope i po opremljenosti - rekao je Stefanović i naveo da je ponosan na to što je prethodnih godina investirano kako bi naši specijalci imali najmodernije naoružanje i opremu.

Prema njegovim rečima, nivo operativnih sposobnosti naše 72. brigade za specijalne operacije, 63. padobranske brigade i Odreda vojne policije specijalne namene "Kobre" u svakom trenutku mora biti izvrstan, zbog čega se ti momci i devojke danonoćno obučavaju.

- Naravno, sa željom da nikada ne moraju da dejstvuju u realnim uslovima i odlučnošću da snagom svima pošaljemo jasnu poruku da Srbija želi da nastavi da živi u miru i stabilnosti i da neće dozvoliti da joj tu opredeljenost iko ugrozi - rekao je Stefanović.

Ministar je naglasio da prijem u ove jedinice podrazumeva da je svaki njen pripadnik najbolji od najboljih.

- Vrhunska fizička spremnost je praktično tek jedan od uslova, sem toga, bratstvo vojnih specijalaca, kako oni sebe zovu, mora se uveriti da ste u svakom trenutku spremni da uradite sve za ljude oko sebe prilikom izvršenja zadatka. I zato ove jedinice dišu kao jedno i dejstvuju za Srbiju neustrašivo. Odlučne su da je štite od svakog zla i ubeđen sam da naši građani mirno spavaju, jer znaju da ima ko da ih čuva - rekao je Stefanović.

Foto: www.mod.gov.rs

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija