• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.09.2022

13:33

NASTAVAК USPEŠNOG PARTNERSTVA NIS-A SA OBRAZOVNIM INSTITUCIJAMA! Uspostavljena saradnja sa Univerzitetom u Novom Sadu i Filozofskim fakultetom Novi Sad

NIS

Društvo

NASTAVAК USPEŠNOG PARTNERSTVA NIS-A SA OBRAZOVNIM INSTITUCIJAMA! Uspostavljena saradnja sa Univerzitetom u Novom Sadu i Filozofskim fakultetom Novi Sad

Podeli vest

Кompanija NIS potpisala je memorandume o saradnji u oblasti obrazovanja, istraživanja i transfera znanja sa Univerzitetom u Novom Sadu i Filozofskim fakultetom Novi Sad. Cilj memoranduma je uspostavljanje partnerskih odnosa koji mogu značajno da doprinesu povezivanju naučnog, obrazovnog i stručnog rada ovih obrazovnih institucija sa poslovnim aktivnostima NIS-a

Memorandum između NIS-a i Univerziteta u Novom Sadu predstavlja nastavak uspešne dugogodišnje saradnje univerziteta i kompanije, koja se sprovodi kroz NIS-ov program „Energija znanja“, u okviru kojeg kompanija sarađuje sa obrazovnim i naučnim institucijama u zemlji i inostranstvu. Memorandum podrazumeva saradnju i sa Fondom za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika novosadskog Univerziteta.

Foto: NIS

Putem ovog fonda NIS svake godine dodeljuje pet stipendija za studente partnerskih fakulteta – Tehnološkog fakulteta, Fakulteta tehničkih nauka i Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu. NIS je na ovaj način do sada dodelio više od 50 stipendija, a u kompaniji je zaposleno više od 20 studenata ovih fakulteta.

Foto: NIS

Memorandumom o saradnji između NIS-a i Filozofskog fakulteta u Novom Sadu predviđene su studentske prakse, posete kompaniji, organizacija gostujućih predavanja, razmena znanja i iskustava i uključivanje studenata u programe NIS-a namenjene mladima, u skladu sa mogućnostima i potrebama kompanije. U planu je da prvi korak saradnje budu gostujuća predavanja u oblasti HR-a za studente ovog fakulteta.

Foto: NIS

Prof. dr Nikola Jorgovanović, prorektor za nauku i umetnost Univerziteta u Novom Sadu, istakao je dobru saradnju Univerziteta u Novom Sadu i kompanije NIS.

Foto: NIS

„Ova saradnja je izuzetno značajna za Univerzitet u Novom Sadu i veliko je zadovoljstvo što je NIS prepoznao značaj ove institucije i fakulteta koji pripadaju Univerzitetu i već 12 godina imamo veoma uspešnu i značajnu saradnju, kako za naše fakultete i Univerzitet, tako i za studente koji su finansirani iz Fonda i koji će, između ostalog, dobijati stipendije NIS-a. NIS je društveno odgovorna kompanija koja je prepoznala da ulaganjem u obrazovanje i Univerzitet u Novom Sadu, gde je i sedište kompanije, dobija značajne ljudske resurse i buduće kadrove“, rekao je Jorgovanović.

Foto: NIS

Dr Ivana Živančević Sekeruš, dekan Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, govorila je o značaju saradnje obrazovnih institucija sa privredom.

Foto: NIS

„Nacionalni savet za obrazovanje zahteva da u novoj akreditaciji svi studenti, kako osnovnih tako i master studija, imaju praksu. Nama je vrlo značajno da naši studenti kroz ovaj ugovor, između ostalog, imaju mogućnost da obave praksu koja će se i bodovati. To je nešto što je prvi put urađeno,  za sve profile, što je od velikog značaja, prvenstveno za studente“, izjavila je Ivana Živančević Sekeruš.

Foto: NIS

Snežana Lakićević, savetnica zamenika generalnog direktora NIS-a, istakla je značaj koji saradnja sa Univerzitetom u Novom Sadu ima za kompaniju.

Foto: NIS

„Novosadski univerzitet je jedna od najznačajnijih institucija, ne samo u Vojvodini, već i u celoj Srbiji, i veliki broj naših kolega dolazi sa Univerziteta u Novom Sadu sa različitih fakulteta. To je prvi razlog za saradnju, jer je važno imati kadrove i 21. vek predstavlja borbu za talente, edukaciju mladih ljudi koji treba da nastave posao u najvećoj kompaniji u Srbiji. Drugi razlog su različiti naučno-istraživački projekti ili projekti od interesa za biznis procese u našoj kompaniji jer uz novosadski Univerzitet i stručnjake koji ovde rade uvek možemo da unapređujemo procese koji znače mnogo za položaj kompanije na tržištu.Sa druge strane, kao što nama Univerzitet daje obuku, tako i mi prenosimo znanja studentima i profesorima i integrišemo znanje i biznis na najbolji mogući način“, kazala je Snežana Lakićević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija