• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.09.2022

14:53

Skočila cena pšenice i kukuruza, suncokret jeftiniji

Reuters

Društvo

Skočila cena pšenice i kukuruza, suncokret jeftiniji

Podeli vest

Tokom ove nedelje došlo je do rasta cena pšenice i kukuruza, a cene suncokreta su manje, navodi se u nedeljnom izveštaju Produktne berze

Pšenica sa povećanim sadržajem proteina, u zavisnosti od parametara kvaliteta, realizovana je od 37,6 (12% proteina) do 41 dinar za kilogram bez PDV-a (15% proteina).

Ponder cena pšenice za ovu nedelju iznosi 38,82 din/kg bez PDV-a što je rast od 4,69%.

Kukuruzom roda 2021. godine trgovalo se po 34,3 dinara za kilogram bez PDV-a, što je i ponderisana cena.

Ugovori za kukuruz sa produženim lagerom tokom novembra i analizom na aflatoksin zaključeni su od 34,2 do 34,5 din/kg bez PDV-a. Tu je cena viša za 1,18 procenata u odnosu na prošlonedeljnu.

Berzanski ugovori za suncokret zaključeni su u rasponu od 66 do 66,2 dinara za kilogram bez PDV-a. Ponder cena za ovu nedelju iznosi 66,04 din/kg bez PDV-a što je pad od 0,84 odsto.

Na tržištu soje nije došlo do realizacije berzanskih ugovora, a ta roba nuđena je po ceni od 80 din/kg bez PDV-a.

Mineralno đubrivo NPK 15:15:15 trgovalo se po 93,07 din/kg bez PDV-a, dok se Urea trgovala u rasponu od 97,4 do 99,13 din/kg bez PDV-a.

Na Produktnoj berzi tokom nedelje bilo je manje aktivnosti, ukupno je prometovano 2.659 tona robe, finansijske vrednosti 121,4 miliona dinara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija