• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.10.2022

10:56

"VELIKE RIBE PREFERIRAJU MALI ALAT" Reklamna kampanja ekološke organizacije RAZBESNELA ŽENE U SRBIJI, svi pričaju o OVOME (FOTO)

Društvo

"VELIKE RIBE PREFERIRAJU MALI ALAT" Reklamna kampanja ekološke organizacije RAZBESNELA ŽENE U SRBIJI, svi pričaju o OVOME (FOTO)

Podeli vest

Ekološka organizacija "WWF Adria regional" svojom kampanjom koju plasira na društvenim mrežama izazvala je burnu reakciju žena u Srbiji. "Velike ribe preferiraju mali alat", "Ne diraj mi ribicu", i "Radije hvatam strane nego domaće ribe" nazivi su objava koje su izazvale revolt među damama

Reklame ove ekološke organizacije naišle su na osudu žena koje ovakav vid marketinga nazivaju "seksističkim" uprkos tome što iz ove organizacije poručuju da ovom kampanjom žele da ukažu na veliki ekološki problem.  

 

 

Zbog objava "Radije hvatam strane nego domaće ribe", "Ne diraj mi ribicu" i "Velike ribe preferiraju mali alat" žene su na njihovoj Instagram stranici ostavile pregršt komentara u kojima su osudile ovakav vid marketinga i pokazale ljutnju.

- Malo fali da ovo prijavim kao neprikladan sadržaj. Sram vas bilo! Baš me briga kakvu kampanju je vaš bolesni um smislio!

Od toliko drugih načina vi ste odabrali seksizam za skretanje pažnje na vašu kampanju?

Promovisanje seksizma i objektivizacije da bi se skrenula pažnja na njihovu sveprisutnost ne može predstavljati legitiman način da se ukaže na problem. Ovakva vrsta kampanje je već sama po sebi problem. Ako kampanju morate da pravdate ili dodatno objašnjavate, onda kreativni direktor i nije baš bio kreativan. I ne, nismo ljute, besne smo!

 

 

- Kakav jad i beda od kampanje

Ne, ne i ne! Seksitički sadržaj se ne sme koristiti ni u ovu niti u bilo koju drugu svrhu! Uopšte me ne interesuje krajnja namera kada se koristite za svaku ženu ponižavajućim sadržajem. Morate znati bolje od ovoga! Morate! Ovo je u najmanju ruku nedopustivo i uvredljivo - samo su neki od brojnih negativnih komentara na kampanju.

 

Foto: printskrin/instagram/wwf_adria_regional

Uprkos lošim komentarima nakon prve reklame, organizacija "WWF Adria regional" nastavila je da objavljuje postove, što je izazvalo još veći bes među pripadnicama lepšeg pola.

 

 

Povodom ove situacije organizacija se na svom Instagram profilu oglasila kratkim saopštenjem:

Vidimo da vas brine kuda idemo s ovom kampanjom, ali verujte da idemo ka vrlo važnoj temi. Žao nam je ako su vas ove poruke naljutile, ali verujemo da ćete do kraja kampanje ljutnju zajedno sa nama usmeriti na problem na koji nameravamo ukazati - kazali su iz ove organizacije.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija