• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.10.2022

13:24

Usvojen rebalans budžeta Grada Subotice za 2022. godinu

Grad Subotica

Društvo

Usvojen rebalans budžeta Grada Subotice za 2022. godinu

Podeli vest

Odbornici Skupštine grada Subotice usvojili su danas, na 27. redovnoj sednici lokalnog parlamenta održanoj u Velikoj većnici Gradske kuće, Odluku o izmenama i dopunama Odluke o budžetu Grada Subotice za 2022. godinu. Rebalansom usvojeni obim budžeta iznosi 8,4 milijarde dinara, što je za 818,12 miliona dinara više od obima budžeta usvojenog u decembru 2021. godine.

Uz podsećanje da je Odlukom o budžetu grada Subotice za 2022. godinu, usvojenom na sednici Skupštine grada u decembru 2021. godine, utvrđen obim budžeta u iznosu 7,58 milijardi dinara, gradonačelnik Subotice Stevan Bakić je, obraćajući se medijima, rekao da je usvojenim rebalansom budžet Grada Subotice za 2022. godinu uvećan za 818.120.000 dinara i da je nastala situacija vezana za energetsku krizu izazvala značajne poremećaje na svetskom i domaćem tržištu.

Foto: Grad Subotica

„Kriza je donela značajna odstupanja od planiranih aktivnosti budžetskih korisnika, odnosno, za planirana sredstva je moguće pribaviti mnogo manje roba i usluga. Razlog za donošenje rebalansa budžeta je racionalno usklađivanje rashodovne strane budžeta sa očekivanim prihodima i usaglašavanje odobrenih aproprijacija sa realnim potrebama budžetskih korisnika, a sve u cilju da budžetski korisnici troškove funkcionisanja planiraju ekonomično i krajnje restriktivno“, istakao je gradonačelnik Bakić.

Naveo je da se suština izmena u planiranim prihodima budžeta grada ogleda u tri stavke.

„Te stavke su raspoređivanje ukupnog suficita sredstava koji je nastao zaključkom računa za 2021. godinu Grada Subotice u visini od 512,25 miliona dinara, povećanje izvornih i ustupljenih prihoda budžeta za 123,88 miliona dinara i povećanje prihoda od namenskih transfera i donacija u iznosu od 711,43 miliona dinara.  Ostvarivanje prihoda budžeta grada za tekuću godinu odvija se planiranom dinamikom, a suština rashodovane strane je da se ona sredstva koja su ušteđena na određenim pozicijama preraspodele radi prevazilaženja energetske krize“, naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Na današnjoj sednici Skupštine grada Subotice ukupno su usvojene 22 tačke dnevnog reda.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija