• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.10.2022

12:35

USTOLIČEN VLADIKA JUSTIN U PARIZU! Svečanoj liturgiji koju je služio patrijarh Porfirije prisustvovali i ministri Popović i Selaković! (VIDEO)

informer.rs

Društvo

USTOLIČEN VLADIKA JUSTIN U PARIZU! Svečanoj liturgiji koju je služio patrijarh Porfirije prisustvovali i ministri Popović i Selaković! (VIDEO)

Podeli vest

U Sabornom hramu SVetog Save u Parizu održana je arhijerejska liturgija na kojoj je patrijarh srpski Porfirije ustoličio novog vladiku zapadnoevropskog Justina

 

U crkvi se okupio izuzetno veliki broj vernika, a jedan deo ostao je na ulici ispred hrama, odakle se sa ozvučenja prenosi služba. U crkvi je prisutan i veliki broj sveštenika.

Foto: informer.rs

Među gostima je sveštenstvo SPC iz Srbije, Francuske, Španije, Portugalije, Holandije, Luksemburga i Belgije, NJegovo preosveštenstvo Dimitrije mitropolit Francuski, Vaseljenske patrijaršije, predstavnici drugih pomesnih pravoslavnih crkava, francuske, ruske, antiohijske rumunske i ostalih, kao i predstavnici katoličke i protestantske crkve.

Foto: informer.rs

Na liturgiji su među ostalima i ministri Nikola Selaković i Nenad Popović, ambasadorka Srbije u Francuskoj Nataša Marić, vojni izaslanik pukovnik Dejan Milosavljević... Pariska Ulica Simplon, u kojoj se nalazi srpska crkva, zatvorena je za saobraćaj, kao i dan ranije kada je služena doksologija u čast patrijarha.

Foto: informer.rs

Ovim činim intronizacije episkop Justin će i zvanično preuzeti novu dužnost koju je pre njega obavljao vladika Luka Kovačeević koji je preminuo prošle godine.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija